Președinții Ucrainei și Franței au purtat o conversație telefonică/fotografie de REUTERS

Liderul francez Emmanuel Macron l-a numit pe garantul ucrainean Vladimir Zelensky, promițând să consolideze ajutorul umanitar și livrările militare către Kiev.

CNN scrie despre acest lucru cu referire la surse din Palatul Elysee.

După ce a câștigat recentele alegeri prezidențiale, Macron și-a confirmat disponibilitatea de a lucra activ în timpul celui de-al doilea mandat la “restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la bombardarea în curs a orașelor ucrainene și la situația “insuportabilă” din Mariupol.

Pe lângă ajutorul militar și umanitar, președintele francez i-a promis omologului său ucrainean să extindă misiunea experților francezi care contribuie la colectarea dovezilor crimelor de război rusești în Ucraina.

La rândul său, Zelensky i-a mulțumit colegului său pentru cele 615 tone de “ajutor” deja trimise, inclusiv medicamente, generatoare pentru spitale, ajutor alimentar și ambulanțe.

Anterior, sa raportat că Franța este gata să ofere Ucrainei garanțiile de securitate necesare după încheierea războiului. Garanțiile vor include furnizarea de echipamente militare cu posibila participare a altor țări, cum ar fi Germania, Italia și Turcia.

Macron a mai declarat că Franța crește asistența militară pentru Ucraina și transferă unități de artilerie CAESAR autopropulsate de producție proprie la Kiev. Patruzeci de soldați ucraineni vor fi instruiți în utilizarea lor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.