Mai mult de jumătate din populație a plecat acum Chernihiv/foto Vyacheslav Chaus.

Primarul din Chernihiv Vladislav Atroshenko a spus că mai mult de jumătate din populație a părăsit orașul.

Acest lucru a fost discutat în interviul său cu publicația “Banca stângă”. 

“Nu păstrăm un număr exact, dar – conform sentimentelor mele-aproximativ 130 de mii de oameni rămân în oraș. Înainte de război erau 285. Prin urmare, au plecat aproximativ 150-155 de mii de oameni”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, acum există foarte puțini oameni în oraș care pot repara efectiv facilitățile de infrastructură critică, există probleme cu acest lucru. 

Atroshenko a menționat că forțele armate protejează Chernihiv de-a lungul perimetrului, orașul este aproape înconjurat de toate părțile. Dacă la începutul ostilităților a existat cel puțin o anumită selectivitate, inamicul a încercat să atace în primul rând instalațiile militare, atunci în timp, mai ales în ultimele zile, focul deliberat se desfășoară pe zone rezidențiale.

“Știți că au existat lovituri directe în coadă (pentru apă și pâine), când 14 persoane au fost ucise în același timp, 18 răniți. Prin urmare, astăzi situația din oraș este extrem de dificilă. Rata de distrugere a infrastructurii depășește rata posibilă de restaurare a acesteia. … Periferia orașului a fost bombardată în bucăți-Bobrovitsa, Kienka. În suburbii, 60-70% din case au fost distruse”, a spus Atroshenko.

orașul “Închide” ruta de nord la Kiev, este un punct strategic.

după cum a raportat Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina, unitățile invadatorului continuă să bombardeze Chernihiv și alte așezări.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.