foto: Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei

Peste 3 mii de persoane au fost scoase astăzi din Irpen și Vorzel ocupate în regiunea Kiev. Printre cetățenii Salvați se numără câteva sute de copii, vârstnici și bolnavi grav.

Acest lucru este raportat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

“Astăzi, pe 9 martie, prin eforturile comune ale poliției din regiunea Kiev, ale Crucii Roșii, ale Serviciului de urgență de stat și ale organelor autoguvernării locale, peste 3 mii de persoane au fost scoase din Irpen și Vorzel ocupate. Printre cetățenii Salvați se numără câteva sute de copii, vârstnici și bolnavi grav”, se arată în raport.

Aproximativ o sută de autobuze și ambulanțe au fost implicate în evacuare.

“Lângă Kiev, unde se afla tabăra de evacuare, cetățenii Salvați au fost întâmpinați cu mâncare caldă și ceai. De asemenea, oamenii au primit asistență medicală și au fost ghidați de-a lungul drumului”, relatează Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei.

Potrivit ofițerilor de aplicare a legii, ocupanții au oprit convoiul umanitar care călătorea astăzi din Bucha, Gostomel și Borodyanka. Din această cauză, unii oameni au fost forțați, riscându-și viața, să meargă de la Bucha la Irpen și să plece cu o coloană de locuitori locali.

“Epuizat, speriat, flămând și, cel mai important, viu. Oamenii care au ieșit din blocadă au împărtășit ororile ocupației – jafuri, execuții, intimidări și jafuri în orașele capturate de ruși. Sper că în viitorul apropiat vom putea să ne salvăm cetățenii de acest asediu umilitor”, a declarat Andriy Nebytov, șeful poliției din regiunea Kiev.

evacuare foto Irpen Martie 09, 2022 evacuare foto Irpen Martie 09, 2022 evacuare foto Irpen Martie 09, 2022 evacuare foto Irpen Martie 09, 2022 evacuare foto Irpen Martie 09, 2022 evacuarea foto a Irpen pe 09 martie 2022 evacuarea foto a Irpen pe 09 martie 2022  evacuare foto Irpen Martie 09, 2022

Amintiți-vă că astăzi ocupanții perturbat evacuarea orașelor din regiunea Kiev, blocarea trecerea de autobuze. Nu a fost posibil să se ajungă la un acord cu ocupanții din Bucha și Gostomel: 50 de autobuze au rămas blocate.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *