obuzier tractat M777 transferat la APU de către Statele Unite/armata SUAObuzierul tractat M777 predat APU de către Armata Statelor Unite/SUA

Mai multe arme grele din Statele Unite ale Americii sunt trimise în Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul ucrainean de Externe Dmitry Kuleba pe Twitter în urma unei conversații telefonice cu Secretarul de Stat american Anthony Blinken.

“Am vorbit cu Secretarul de Stat american Anthony Blinken pentru a le mulțumi pentru sprijinul indestructibil acordat Ucrainei. Mai multe arme, inclusiv cele grele, sunt trimise în Ucraina, în timp ce Rusia își continuă atacurile distructive în Donbas”, a subliniat Kuleba.

Citește și:  Putin are nevoie de întreaga Ucraina, dar rușii vor fi liniștiți de mici realizări - șeful GUR Putin are nevoie de întreaga Ucraina, dar rușii vor fi liniștiți de mici realizări – șeful GUR  inteligența ucraineană explicată când APU va intra în Crimeea (video) Serviciul de informații ucrainean a explicat când APU va intra în Crimeea (video) înlocuirea lui Putin sau prăbușirea Rusiei: șeful serviciilor de informații a spus cum se va încheia războiul pentru Federația Rusă Înlocuirea lui Putin sau prăbușirea Rusiei: șeful serviciilor de informații a spus cum se va încheia războiul pentru Federația Rusă

Potrivit acestuia, au fost discutate și modalitățile de deblocare a exporturilor ucrainene și asigurarea siguranței alimentelor globale.

După cum a raportat UNIAN, pe 23 mai, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că, în urma întâlnirii în formatul Ramstein-2, țările s-au angajat să furnizeze Ucrainei rachete anti-navă, sisteme cu jet, tancuri și muniție.

Războiul din Ucraina: date actualizate

Începând cu 24 mai, trupele rusești își continuă ofensiva în Donbas, concentrându-se pe încercuirea Lisichansk și Severodonetsk pentru a ajunge la granița administrativă a regiunii Luhansk.

în același timp, agresorul a tras Divizia Iskander în direcția belarusă.

Conform previziunilor experților și armatei, ocupanții pregătesc o ofensivă mare în sud; în acest scop, întăresc gruparea trupelor pentru atacuri în direcția Zaporozhye. 

în plus, rușii stabilesc poziții pe insula Zmeiny capturată. Manevrarea navelor Flotei Mării Negre a Federației Ruse continuă în Marea Neagră.

În ultima zi, alți 150 de ocupanți ruși și nouă tancuri au fost lichidate în Ucraina. Acum, numărul total de dușmani distruși în statul ucrainean este de aproximativ 29.350 de persoane. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.