fals

Mai multe sute de persoane rămân pe teritoriul Azovstal din Mariupol.

Acest lucru este raportat de către Consiliul Local Mariupol în telegrame, citând cuvintele Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk. 

Ea a spus că un total de 156 de persoane au fost evacuate. 

mesajul spune că persoanele evacuate din Azovstal au ajuns deja la Zaporozhye și li se oferă toată asistența necesară acolo. 

Primarul din Mariupol Vadim Boychenko a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă salvarea locuitorilor din Mariupol. 

“Suntem recunoscători tuturor participanților la misiunea de evacuare-reprezentanți ai ONU, Crucea Roșie Internațională și ministrul Irina Vereshchuk. Datorită eforturilor comune, am reușit să salvăm locuitorii Mariupol din acest iad”, a subliniat el. 

se remarcă faptul că coordonatorul umanitar al ONU a raportat că organizația este gata să repete operațiunea de evacuare a civililor din Azovstal.

La 1 mai, a început evacuarea civililor din uzina Mariupol Azovstal. În aceeași zi, președintele Vladimir Zelensky a anunțat că aproximativ 100 de persoane au plecat la Zaporozhye.

Potrivit primarului din Mariupol Vadim Boychenko, peste 100 de civili au fost scoși din adăposturile de bombe de pe teritoriul Azovstal pe 2 mai.

În aceeași zi, vicepremierul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereshchuk, a declarat că situația de la Azovstal a dobândit semne ale unei adevărate catastrofe umanitare.

și astăzi, pe 3 mai, a devenit cunoscut faptul că, în urma unui atac aerian de noapte asupra uzinei Azovstal, două femei civile au fost ucise.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *