Maia Sandu: „Dodon rămâne în trecut. Noi trebuie să ne concentrăm pe problemele prezentului și pe planurile de viitor”

Am văzut cu toții în ultimele zile cum Dodon a ajuns în ultimul hal, a coborât direct în glod. E isteric, țipă la oameni, toarnă minciuni cu găleata, îi sperie cu falsuri, îi amenință, învrăjbește societatea, împroașcă ură și venin în toate părțile. Să nu mai pierdem timpul cu un om prăpădit, panicat, speriat și singur, care s-a băgat în glod și încearcă să ne tragă pe toți acolo. 

În primul rând, vreau să-mi cer scuze de la toți cetățenii – de la cei de acasă și de la cei din diasporă – că sunt obligați să asculte în această campanie toate aceste prostii și mârșăvenii. De asemenea, îmi exprim regretul față de funcționarii statului, primari, angajații la stat care sunt șantajați, amenințați să aducă liste, semnături, garanții. 

Igor Dodon, e rușinos să umilești oamenii în așa hal! E rușinos să-ți bați joc de oameni, să-i minți și șantajezi, doar pentru că tu te-ai speriat. Toți cetățenii merită respectați, indiferent ce opțiuni politice au. Vă promit că toată această batjocură o să se termine în câteva zile. După 15 noiembrie nimeni nu va îndrăzni să vă impună să mergeți împotriva convingerilor voastre.

Cetățenii cer răspunsuri concrete și soluții reale, nu mizerie turnată la televiziuni, în ziare și conferințe de presă. Am insistat să avem o dezbatere publică în fața oamenilor pe subiecte de interes național – probleme economice, depășirea crizei sanitare, combaterea corupției și sărăciei. Dar ori de cât ori este chemat să discute probleme serioase, Igor Dodon nu face altceva decât să mai arunce 3 minciuni într-o propoziție. Ori de câte ori este întrebat cu ce s-a ocupat în acești 4 ani, el lansează falsuri ca să sperie lumea și să nu-i mai ceară nimeni socoteală. El este slab și panicat, el nu poate nici răspunde, nici rezolva probleme, el poate doar otrăvi poporul cu minciuni.

Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii: despre actele de corupție, schemele în care este implicat, trădarea de țară, furturile și vestitul „kuliok”. După alegeri voi cere insistent să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis.

Avem nevoie de un președinte care respectă oamenii, nu de unul care vrea să le obțină voturile amăgindu-i și speriindu-i. Eu voi fi Președintele tuturor, indiferent pe cine ați votat, indiferent de limba vorbită sau opțiunile politice. Voi lupta doar împotriva hoților și voi apăra oamenii cinstiți. Ziua de 15 noiembrie este ziua schimbării. Ziua în care vom începe să ne construim un viitor bun aici, acasă.

Dodon rămâne în trecut. Noi trebuie să ne concentrăm pe problemele prezentului și pe planurile de viitor. 

Adresarea președintelui ales Maia Sandu la televiziunea națională Moldova 1: „Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii”

Maia Sandu: Duminică, 6 decembrie, în PMAN, venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut

Maia Sandu: De mâine începem lupta noastră cu cei care se opun schimbării