APU are nevoie de obuze de artilerie, obuziere, tancuri și MLRS cu rază lungă de acțiune/foto facebook.com/GeneralStaff.ua APU are nevoie de obuze de artilerie, obuziere, tancuri și MLRS cu rază lungă de acțiune/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Occidentul a transferat mai puțin decât cantitatea promisă de arme către Ucraina. Experții observă probleme cu logistica și instruirea, ceea ce complică și mai mult furnizarea de arme.

Acest lucru este menționat în materialul Financial Times.

Jurnaliștii reamintesc că, potrivit oficialilor de rang înalt din Ucraina, Forțele Armate ucrainene au nevoie de obuze de artilerie, obuziere, tancuri și MLRS cu rază lungă de acțiune.

Autorii materialului, analizând surse deschise, au aflat că în timpul războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, forțele ucrainene au folosit mai presus de toate, tancurile (270+) au fost transferate din 500 solicitate, obuzierele (250+) din 1000, mult mai puțin sistemele MLRS (50+) din 300.

ft.comft.com

Potrivit lui Michael Kofman, un analist de frunte despre Rusia la Centrul Analitic CNA din Statele Unite, printre dificultăți se numără problemele legate de aprovizionarea țărilor occidentale, reticența unor țări de a furniza arme și timpul necesar pentru livrarea armelor pe front, astfel încât luptătorii ucraineni să învețe cum să le folosească.

“Ucraina a fost promis o mulțime de echipamente, și veți vedea o mulțime pe câmpul de luptă. Dar există și dificultăți semnificative în ceea ce privește dezvoltarea și utilizarea acestuia.”.. Întreținerea este o adevărată provocare asociată cu menținerea acestui echipament în stare de funcționare”, a spus Kofman pe podcastul War on the Rocks.

Analiștii adaugă că astfel de probleme pot contribui la sentimentul Moscovei că poate câștiga războiul. Dezacordurile Occidentului cu privire la ajutorul militar și succesele Rusiei în Donbas, bazate pe “forța brută și pierderile grele” în rândul propriilor trupe, au întărit această impresie.

După cum a scris UNIAN, a treia întâlnire a grupului de sprijin de Contact din Ucraina va avea loc la Bruxelles pe 15 iunie. Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, va prezida personal.

Recent, oficialii ucraineni și-au exprimat din ce în ce mai multă nemulțumire față de întârzierile în furnizarea de arme grele pentru Forțele Armate din țările occidentale.

Anterior, ministrul Apărării Alexei Reznikov a menționat că Ucraina trece printr-o fază critică a războiului. 

lupte acerbe continuă în prezent în Donbas. Inamicul a concentrat toate eforturile asupra capturării lui Severodonetsk. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.