aproximativ 25 de brigăzi TRO participă deja la ostilități /foto REUTERSaproximativ 25 de brigăzi TRO deja implicate în lupte/foto de REUTERS

Majoritatea unităților și unităților forțelor teritoriale de apărare din Ucraina sunt deja implicate în ostilități cu invadatorii ruși.

În calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, acest lucru a fost anunțat la un briefing de la Kiev de către șeful Statului Major al TRO al Forțelor Armate din Ucraina, Serghei Sobko.

“În general, din cele 32 de brigăzi existente ale Forțelor teritoriale de apărare, aproximativ 25 de brigăzi participă deja în totalitate sau parțial la ostilități”, a spus el.

Sobko a adăugat că numărul forțelor TRO este de aproximativ 110 mii de oameni. În plus, începând de astăzi, au fost deja create peste 700 de formațiuni voluntare ale comunităților teritoriale, care fac parte integrantă din apărarea teritorială.

“În general, această cifră se va menține, totuși, în funcție de situația care se va dezvolta, se poate lua o decizie cu privire la formarea de unități militare suplimentare”, a adăugat Sobko.

Reamintim că Rada a oferit Ministerului Apărării posibilitatea de a îndeplini sarcini în care au loc operațiuni militare.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.