ucrainenii care nu au fost filtrați sunt reținuți în condiții brutale/foto de REUTERS ucrainenii, cei care nu au fost filtrați sunt ținuți în custodie în condiții brutale/foto de REUTERS

Consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a spus unde sunt ținuți acei rezidenți din Mariupol care nu au trecut “filtrarea” ocupanților ruși.

El a scris despre acest lucru în canalul său de telegramă.

“Există o mulțime de întrebări cu privire la soarta acelor rezidenți din Mariupol care nu au trecut filtrarea și au dispărut. În cele din urmă, avem răspunsul și detaliile. Toți cei care nu au fost filtrați și care sunt recunoscuți ca “nesiguri” în taberele de filtrare de lângă Mariupol sunt duși la sediul fostei colonii corecționale numărul 52 din satul Elenovka, regiunea Donetsk (teritoriu ocupat din 2014) sau la binecunoscuta închisoare “izolare” din Donetsk.Colonia din Elenovka este destinată celor care nu servesc în rândurile Forțelor Armate din Ucraina, NSU și alte agenții de aplicare a legii. Rude militare, foști ofițeri de aplicare a legii, activiști, jurnaliști și persoane care au fost pur și simplu trezite suspiciuni (inclusiv doar prezența tatuajelor patriotice) sunt ținute aici”, a spus el.

potrivit acestuia, termenul minim de închisoare este de 36 de zile.

“Apropo, exact 36 de zile au fost alocate de ocupanți pentru procedura de filtrare, deci aceasta nu este “oficial” o concluzie, ci filtrare. Condițiile de detenție. Spațiile închisorii sunt supraaglomerate. Cu o limită planificată de 850 de persoane în colonie, potrivit martorilor, cel puțin 3 mii de persoane sunt ținute acolo astăzi. În principal din Mariupol și Districtul Mariupol”, a scris Andryushchenko.

el a spus că camerele sunt pline de oameni, astfel încât să nu existe nicio modalitate de a se culca, sunt forțați să stea și să stea ghemuit.

“Ei dau o sticlă de apă pentru zeci de oameni pe zi. Mâncarea nu este în fiecare zi. Toaletă o dată pe zi. Nu sunt oferite plimbări în aer liber. Toate acestea sunt însoțite de numeroase interogatorii, tortură, amenințări cu moartea și constrângere de a coopera. Cei care au noroc sunt eliberați după 36 de zile, fiind obligați anterior să semneze niște hârtii. Exact care dintre elemartorii nu pot indica, dar recunosc că “despre cooperare”. Cazuri în masă de oameni care dispar după interogatorii. Martorii sugerează că zvonurile se întâmplă cu privire la un transfer la o altă închisoare, mai dure (eventual la Donetsk “izolare”). Se poate argumenta că acesta este de fapt un adevărat lagăr de concentrare al secolului 21, creat de Rusia în centrul Europei”, a spus consilierul primarului.

După cum a raportat UNIAN, pe teritoriul ocupat temporar din regiunile Donetsk și Luhansk, invadatorii ruși au creat așa-numitele tabere de filtrare, prin care trec oamenii, pe care îi scot ilegal din așezările ocupate.

ulterior, oamenii sunt trimiși în Federația Rusă, iar majoritatea sunt interzise să părăsească teritoriul Rusiei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *