Federația Rusă înțelege perfect că Ucraina se pregătește pentru o contraofensivă/fotografie de REUTERSFederația Rusă înțelege perfect că Ucraina se pregătește pentru o contraofensivă/foto REUTERS

în a cincea lună a unei invazii militare la scară largă, atitudinea Președintelui Federației Ruse față de Ucraina nu s-a schimbat.

Politologul rus Andrey Piontkovsky a scris despre acest lucru într-o coloană pentru NV.

“Atitudinea lui Putin, sau mai bine zis, ura față de Ucraina nu s-a schimbat. Vreau să reamintesc tuturor articolul său ” despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor, așa-numitul istoric. În el, el a negat existența Statului ucrainean, care a fost “inventat de sediul Austro-Ungar și de bolșevici”, și existența poporului ucrainean însuși. Ei spun că nu există nici un popor ucrainean,” Suntem un popor” și asta este”, a remarcat publicistul.

Citește și:  dezertarea este în creștere în rândul ocupanților, partizanii vânează trădători-ISW Dezertarea devine din ce în ce mai frecventă în rândul ocupanților, partizanii sunt trădători “de vânătoare” – ISW  Putin intenționează probabil să anexeze regiunea Kharkiv-analiștii ISW Putin, probabil, intenționează să anexeze regiunea Kharkiv-analiștii ISW atacurile aeriene rusești din Belarus vor continua: analiștii privind amenințările viitoare Atacurile aeriene ale Rusiei din Belarus vor continua: analiștii privind amenințările viitoareISW a dezvăluit posibile planuri ale ocupanților pentru Bakhmut ISW a dezvăluit posibile planuri ale ocupanților pentru Bakhmut British intelligence numit un obiect important pentru Federația rusă pentru a avansa în Donbas British intelligence numit un obiect important pentru Federația rusă pentru a avansa pe Donbass

În același timp, Piontkovsky a subliniat că Putin înțelege deja perfect că nu va putea captura întreaga Ucraina.

“Cred că chiar și un astfel de maniac nebun ca Putin și-a dat seama că nu va putea captura întreaga Ucraina. După eșecul blitzkrieg, această sarcină nu mai este fezabilă. Dar acum se confruntă cu o altă problemă — cum să-și păstreze propria putere. Cum să vinzi populației o aparență de victorie”, a remarcat politologul.

El a menționat, de asemenea, că armata rusă înțelege perfect că Ucraina se pregătește pentru o contraofensivă.

“El (Putin – ed.) înțelege că, odată cu sosirea unei cantități mari de arme occidentale, armata ucraineană va lansa o contraofensivă și va fi imposibil să vorbim despre orice victorie mitică. Prin urmare, acum sarcina sa tactică, în timp ce forțele sale armate din Donbas se târăsc încet înainte, este de a capta numărul maxim posibil de așezări. Să spunem un alt oraș. Scopul său maxim —luați Slavyansk. Și apoi să-și mobilizeze din nou toți agenții pentru a impune un armistițiu, o încetare a focului, cu păstrarea unei părți semnificative nu numai a teritoriului Donbass, ci și a pieselor din regiunile Kherson și Zaporozhye. Și vinde-l populației ca victoria lor. Acesta este planul pe care îl are acum”, a remarcat politologul.

expertul a menționat, de asemenea, că capturarea Kherson va deveni acum un punct de cotitură.

“Ucraina se pregătește serios pentru o contraofensivă. Unii (ruși) vor să ia Slavyansk, iar alții (ucraineni) vor să ia Herson. Și acum capturarea Kherson — cel mai slab loc din structura forțelor armate ale Federației Ruse — va deveni acum un punct de cotitură. Va face o impresie șocantă în Rusia, atât asupra așa-numitelor persoane profunde care își cred televizorul, cât și asupra situațieiîn buncăr, unde va fi clar pentru toată lumea că războiul este pierdut, este imposibil să ascunzi nimic. Și atunci Putin va avea momente foarte dificile. Așteptăm finalul jocului. În calculele Kremlinului, finalul va fi capturarea Slavyansk, iar pe inerția acestui succes, impunerea unei încetări a focului este din nou în esență împărțirea Ucrainei”, a remarcat politologul.

războiul din Ucraina: date actuale

După capturarea lui Lisichansk și luptele grele pentru Severodonetsk, ocupanții ar fi luat o “pauză operațională”.

Trupele ruse doresc să stabilească controlul final asupra regiunii Luhansk și să înconjoare Forțele Armate ucrainene în regiunea Donețk. Cu toate acestea, după cum a remarcat șeful Luhansk OVA, acum încercările de a “stoarce” regiunea de la inamic nu au reușit.

În același timp, inamicul continuă să lanseze lovituri de rachete împotriva țintelor civile ale orașelor ucrainene. În timp ce APU în ultimele zile a atacat, potrivit consilierului șefului OP Alexei Arestovici, aproximativ 30 de ținte – depozite de muniție ale ocupanților din est și Sud.

Începând cu 11 iulie, 37.400 de ocupanți și mii de echipamente au fost deja distruse în luptele cu AFU.la 12 iulie 2022, Casa Albă a anunțat că planurile strategice ale lui Putin în Ucraina au eșuat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.