ocupanții extinde morminte comune în Mariupol/fotografie de Piotr Andryushchenkoocupanții extinde morminte comune în Mariupol /fotografie de Piotr Andryushchenko “/>ocupanții extinde morminte comune în Mariupol/fotografie de Piotr Andryushchenko

Armata rusă din Mariupol extinde gropile comune. Ocupanții folosesc declarațiile autorităților ucrainene despre amenințarea unei epidemii pentru a intimida locuitorii locali.

Acest lucru a fost spus de consilierul primarului din Mariupol, Pyotr Andryushchenko, în canalul său de telegramă.

“Ocupanții se pregătesc să extindă mormântul comun din vechiul cimitir din Mariupol din districtul Central. Pentru a face acest lucru, rușii folosesc avertismentele noastre cu privire la amenințarea unei epidemii și au început de fapt o “serie” pe canalele centrale ale Rush TV conform scenariului “suntem locali, trăim aici, ne este frică – trebuie să fim reîngropați”, spune mesajul.

În același timp, el a subliniat că propagandiștii ruși intenționează să folosească gropi comune pentru a acuza AFU de uciderea civililor și înmormântări inumane.

Citește și:  comandanții ruși mint Kremlinul despre victoriile din Ucraina: conversație interceptată (audio) Comandanții ruși mint Kremlinul despre “victorii” în Ucraina: conversație interceptată (audio) rușii au încercat să treacă spre Nikolaev, dar au primit o respingere puternică-OK Pivden Rușii au încercat să străpungă spre Nikolaev, dar a primit o respingere puternică – OK “Pivden”

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 9 aprilie, Comisarul Rada Supremă pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a raportat că crematoriile mobile ale rușilor lucrează din greu în Mariupol. Potrivit acesteia, crematoriul a fost plasat în zona industrială a depozitelor de-a lungul autostrăzii Volodarskoye, lângă centrul comercial Metro. 

Și pe 11 aprilie, Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a spus că zeci de mii de oameni au murit în Mariupol. Rușii vor să-l facă un ” oraș distrus demonstrativ.”

orașul a fost blocat de ocupanții ruși de la 1 martie. Situația din Mariupol este teribilă și continuă să se deterioreze. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.