Ucraina poate obține german BMP Marder/Bundeswehr | Facebook pentru a descuraja agresiunea rusă

Gigantul german de apărare Rheinmetall și coaliția guvernamentală a Parlamentului au ajuns la un acord privind furnizarea de vehicule blindate grele Forțelor Armate din Ucraina, inclusiv tancurile Leopard 1 și vehiculele de luptă pentru infanterie Marder.

UNIAN a publicat deja materiale despre Leopard 1 și acum a venit rândul vehiculului de luptă pentru infanterie Marder. Mai mult, acest IFV este indisolubil legat de rezervor și a fost creat pentru a funcționa în aceeași formațiune cu Leopard 1. Adică, pentru ca nimeni să nu aibă iluzii, Marder este o mașină dezvoltată în anii 60, iar primul model de producție a apărut în 1971.

Desigur, de atunci, Marder a suferit numeroase upgrade-uri, cea mai masivă dintre cele moderne fiind 1A3, pe care mașinile au trecut-o în anii ‘ 90. Și încă nu rămâne doar în serviciu cu Bundeswehr, ci este și cel mai masiv vehicul de luptă pentru infanterie. Deși este înlocuit treptat de un Puma mult mai modern.

caracteristici Marder

Cea mai caracteristică caracteristică a lui Marder de la crearea sa a fost protecția. Deoarece mașina a fost creată pe baza faptului că o petrecere de aterizare de 6-7 persoane și toți cei 3 membri ai echipajului ar trebui protejați cât mai mult posibil.

Și dacă încă de la început partea frontală a corpului BMP German a fost deja capabilă să reziste la tot până la 20 mm, atunci în Marder 1A3 acest indicator a fost adus până la 30 mm, adică din focul armelor automate ale tuturor BMP, APC și BMD rusești. În ceea ce privește armura laterală și chiar pupa, vorbim despre 14,5 mm, care este egală cu protecția împotriva focului unei mitraliere cu rezervor KPVT.

Desigur, acest lucru a afectat greutatea, Marder 1A3 cântărește 33,5 tone. Acest lucru este compensat de un motor diesel puternic de 600 de cai putere de la Mercedes-Benz, care oferă o putere specifică de 18 CP/t și o viteză maximă de până la 65 km/h.

Dar caracteristica principală este viteza inversă mare, care este asigurată de două trepte din spate. Dacă este necesar, acest lucru vă permite să ieșiți din luptă cât mai repede posibil fără a înlocui hrana.

Armamentul principal al Marderului este un tun automat Rheinmetall Mk 20 RH-202 de 20 mm, care asigură o viteză a botului de până la 1100 m/s și o rază de tragere eficientă de până la 2-2, 5 km.și, deși are o rată ridicată de foc – 800-1000 runde pe minut, în practică armata germană trage din tun doar în rafale scurte și cu locuri. Motivul este că arma nu are stabilizator.

Cu excepția acestui fapt, sistemul de control al incendiilor rămâne încă la un nivel destul de ridicat. Acesta include un mod de zi și de noapte, atât pentru comandant, cât și pentru armator, un telemetru laser și un computer balistic.

De asemenea, la dispoziția echipajului se află sistemul de rachete antitanc din Milano, unul dintre cele mai populare ATGM-uri din lume, creat în anii ‘ 70. De asemenea, a suferit o serie de upgrade-uri, dintre care ultima oferă o rază de tragere de până la 3 km și o penetrare de 1000 mm de armură cu o parte tandem, ignorând protecția dinamică.

Ca arme mici auxiliare – faimosul mitralieră MG-3.

BMP Marder/Bundeswehr/Facebook

Specificații de Marder 1A3

Pro și contra lui Marder

Fiecare vehicul de luptă are argumente pro și contra. Desigur, BMP-ul German nu face excepție. Principalul și necondiționat plus al Marder 1A3 este nivelul de protecție pe care alte IFV-uri au început să îl abordeze abia în anii 2000. Și pentru mașinile Federației Ruse este încă de neatins.

Dar Marder nu poate depăși obstacolele de apă prin înot, cel puțin fără pregătirea minuțioasă și instalarea de flotoare suplimentare. Deși amfibiozitatea în ansamblu a rămas o caracteristică a vehiculelor de luptă ale infanteriei Sovietice și rusești. Toate celelalte țări aleg armura.

Fără echivoc, punctul slab al Marderului poate fi considerat un tun nestabilizat de 20 mm, care are o muniție specifică, deoarece în NATO Calibrul principal al armelor automate poate fi considerat de 25 mm.

Deși, trebuie remarcat în mod corect că penetrarea armurii acestei arme este suficientă pentru a distruge toți transportatorii de personal blindat, BMD-urile și vehiculele de luptă ale infanteriei armatei ruse în toate proiecțiile și la toate distanțele realiste de luptă. Singura excepție este cea mai recentă BMP–3 Rusă, unde problema penetrării armurii frontale poate depinde de gamă. De asemenea, este necesar să se ia în considerare obiectivele suficient de avansate și puternice și alte componente ale sistemului de control al incendiilor care asigură focul lunetistului de la fața locului.

 BMP Marder/Bundeswehr | Facebook

Există întrebări despre ATGM din Milano, care are îndrumare prin fire, ceea ce face imposibilă fotografierea în mișcare. Mai mult, pentru lansare, comandantul trebuie să iasă din trapă și să lanseze de la lansatorul însuși. În același timp, aceasta este o soluție clasică pentru mașinile din anii 70, găsită masiv și în armata rusă.

 BMP Marder/Rheinmetall Defense

Astfel, rămâne singura întrebare: care este prețul lui Marder de la Rheinmetall. Desigur, va fi de 900 de mii de mărci pe mașină, ca și pentru Bundeswehr în 1970. Dar cu siguranță nu sunt cele 8, 7 milioane de euro pe care Ungaria le va cheltui pentru fiecare dintre cele 229 de vehicule futuriste de luptă a infanteriei Lynx KF41 de nouă generație de la același Rheinmetall, conform Acordului pentru 2020.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.