Trass a anunțat transferul vehiculelor blindate în Ucraina  foto REUTERS

Guvernul britanic trimite 13 vehicule blindate în Ucraina pentru a evacua oamenii din zonele din estul țării care sunt atacate de ocupanți.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul de Externe Liz Truss, relatează Radio Liberty.

Aceste mașini pot transporta, de asemenea, lucrători pentru a restabili infrastructura critică. Livrarea acestor vehicule este un răspuns direct la cererea Guvernului Ucrainei, a declarat Cabinetul britanic de Miniștri.

“Această donație de vehicule blindate va ajuta la protejarea ucrainenilor nevinovați care încearcă să scape de bombardamentele rusești și va sprijini lucrătorii ucraineni care fac o muncă vitală”, a spus Truss.potrivit guvernului britanic, vehiculele vor începe să sosească în estul Ucrainei în zilele următoare.

După cum a raportat UNIAN, premierul britanic Boris Johnson a anunțat astăzi transferul de rachete anti-navă pucioasă, sisteme antiaeriene Stormer și 300 de milioane de lire sterline pentru alte asistență militară în Ucraina. El a promis că va continua, împreună cu alte țări prietenoase, să ofere Ucrainei asistență în domeniul armelor, finanțelor și sprijinului umanitar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.