Mariupol ține, la un moment dat vom putea rupe blocada - șeful GUR/foto REUTERSMariupol ține, la un moment dat vom putea rupe blocada-șeful GUR/foto REUTERS

Declarațiile ocupanților ruși despre căderea iminentă a Mariupolului nu sunt confirmate. Ministerul Apărării se așteaptă ca APU să poată rupe blocada orașului. 

Acest lucru a fost declarat de șeful Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării, Kirill Budanov, într-un interviu acordat revistei germane SPIEGEL.

Budanov a subliniat că ocupanții ruși au declarat în repetate rânduri că orașul a fost luat, dar acest lucru nu sa întâmplat încă.

“Mariupol este un monument al eroismului poporului nostru și al soldaților noștri, un exemplu de urmat. Despre căderea orașului s-a vorbit mult timp. Rușii au susținut mai întâi că au luat deja orașul, apoi au spus că capturarea este inevitabilă. … Dar, după cum puteți vedea, nu funcționează de mai bine de o lună”, a spus el. 

șeful GUR MO a spus că Mariupol se menține și se va menține.

“La un moment dat vom putea rupe blocada”, este sigur Budanov. 

Reamintim că Ministerul Apărării al Federației Ruse a oferit luptătorilor ucraineni din Mariupol să depună armele și să se predea. Au refuzat să se predea. anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că, dacă Rusia extermină armata ucraineană care apără Mariupol, atunci negocierile de pace ulterioare vor deveni imposibile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.