Cu cât Rusia folosește mai mult teroarea împotriva Ucrainei, cu atât consecințele mai grave vin pentru ea, Zelensky este sigur/screenshot

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a numit ceea ce i s-a făcut lui Mariupol o teroare care va fi amintită în secolele următoare.

Șeful statului a spus acest lucru în mesajul său video publicat în noaptea de 20 martie.

“Mariupolul asediat va intra în istoria responsabilității pentru crimele de război. Pentru a face acest lucru într-un oraș pașnic, ceea ce au făcut ocupanții, este o teroare care va fi amintită în secolele următoare. Și cu cât mai mulți ucraineni vorbesc despre asta lumii, cu atât mai mult găsim sprijin. Cu cât Rusia folosește mai mult teroarea împotriva Ucrainei, cu atât consecințele sunt mai grave”, a spus președintele.

ce se întâmplă în Mariupol

Anterior, viceprimarul din Mariupol a spus că, ca urmare a acțiunilor ocupanților ruși, nu a rămas o singură clădire întreagă în oraș, iar locuitorii nici măcar nu își pot îngropa morții în mod corespunzător: Rusia blochează cimitirele, astfel încât înmormântările se efectuează în gropi comune din central park.

UNIAN a publicat, de asemenea, o poveste despre un rezident din Mariupol, care a reușit să iasă din orașul asediat. Potrivit acesteia, Mariupol astăzi este un oraș al fricii, morții și groazei, iar locuitorii săi au mare nevoie de ajutor.

Primarul Vadim Boychenko a înregistrat un apel în care a spus că rușii au organizat un genocid al poporului ucrainean în Mariupol.potrivit Consiliului Local Mariupol, situația din Mariupol este critică: o medie de 50 până la 100 de bombe aeriene sunt aruncate în oraș pe zi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *