fotografie ua.depositphotos.com fotografie ua.depositphotos.com

cetățean marocan Brahim Saadoun, care a fost condamnat la moarte în “RPD”, are cetățenia ucraineană.

Acest lucru este raportat de Reuters.

Tatăl condamnatului, Takhar Saadun, a spus că fiul său a primit cetățenia ucraineană în 2020, după ce a terminat un an de pregătire militară. 

El a declarat că fiul său sa predat în mod voluntar, așa că ar trebui să fie ținut în statutul de prizonier de război împreună cu alți luptători ai Forțelor Armate ale Ucrainei. 

Citește și:  detaliile loviturilor de rachete din regiunea Chernihiv au devenit cunoscute (foto) Detalii de lovituri de rachete în regiunea Chernihiv a devenit cunoscut (foto)  apărătorii ucraineni au doborât un elicopter rus Ka-52 lângă Raisin Apărătorii ucraineni au doborât un elicopter rus Ka-52 lângă Izium soldații Brigăzii 81 au distrus bateria uraganului MLRS și unitatea MTO (video) Soldații Brigăzii 81 au distrus bateria uraganului MLRS și unitatea MTO (video)

“Familia noastră suferă de o lipsă de contact cu un avocat pentru a face schimb de Informații legale, iar acest lucru exacerbează calvarul nostru”, a spus el.

O sursă diplomatică marocană din Kiev a raportat că Saadoun a fost închis “de o organizație care nu este recunoscută nici de Maroc, nici de ONU.”

După cum a raportat UNIAN, așa-numita “Curte Supremă” a grupului armat ilegal “DNR” a condamnat la moarte trei prizonieri străini care au luptat în Forțele Armate ale Ucrainei. Vorbim despre doi britanici-Sean Pinner și Aiden Eslin, precum și cetățeanul marocan Saadoun Brahim.Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că deținuții se bucură de drepturile prizonierilor de război, deoarece au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei. Ucraina a lansat deja o anchetă pre-proces în acest fapt.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.