experții ucraineni și francezi au stabilit primele identități ale victimelor din Bucha/foto facebook.com/VenediktovaIryna Experții ucraineni și francezi au stabilit primele identități ale victimelor din Bucha/foto facebook.com/VenediktovaIryna

Experții ucraineni și francezi au identificat primele cinci cadavre găsite în Bucha după retragerea ocupanților ruși.

Acest lucru a fost anunțat de Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova pe pagina sa de Facebook.

“Primele rezultate ale activității experților francezi privind identificarea victimelor neidentificate din Bucha. Misiunea franceză, împreună cu experții ucraineni, au procesat o parte din profilurile ADN ale corpurilor neidentificate și au stabilit deja 5 meciuri cu membrii familiei care caută persoane dragi”, se arată în raport.

În total, 74 de rude ale civililor dispăruți au predat materialul genetic al Misiunii franceze la Buche pentru examinarea ADN-ului. Comparațiile continuă, astfel încât sunt posibile alte coincidențe.

“Suntem recunoscători colegilor noștri din Franța pentru ajutorul acordat. Misiunea a sosit timp de 15 zile și a rămas cu noi timp de o lună. Sprijinul internațional este cel mai important factor în victoria noastră pe câmpul de luptă legal”, a spus Venediktova.

Ce s-a întâmplat în Bucha

după cum a raportat UNIAN, pe 2 aprilie, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat eliberarea finală a regiunii Kiev de invadatorii ruși.

Ulterior, au început să apară informații despre atrocitățile ocupanților. Rușii au ucis și violat, au agresat și torturat oameni. În fotografiile șocante de la Bucha, care au apărut ulterior pe web, a fost posibil să se vadă că ocupanții ucideau oameni legați.

În timpul curățării DRG și a muniției neexplodate din Bucha, apărătorii ucraineni au găsit o groapă comună cu peste 280 de cadavre de civili cu semne de moarte violentă. Corpurile femeilor împușcate se aflau pe marginea drumului, pe care ocupanții nu aveau timp să le ardă.

În plus, teroriștii ruși, retrăgându-se, au minat ușile caselor, subsolurilor, curților, locurilor de joacă și chiar au plantat o grenadă în pianul unei fete de 10 ani.potrivit Irinei Venediktova, au fost anunțate suspiciuni împotriva a 10 ocupanți ruși implicați în torturarea civililor Bucha.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *