Belarus se pregătește probabil pentru un posibil război/foto ua.depositphotos.com Belarus se pregătește probabil pentru un posibil război/foto ua.depositphotos.com

În orașul Belarus Mozyr, situat în apropierea graniței cu Ucraina, se pregătesc probabil pentru posibila intrare a trupelor Republicii în război. 

Acest lucru este raportat de canalul 24 cu referire la surse din serviciile speciale ucrainene. După cum au aflat jurnaliștii, în Mozyr se observă o activitate neobișnuită: un număr mare de oameni înarmați au intrat pe teritoriul rafinăriei locale de petrol cu o zi înainte. Ulterior, combustibilul a început să fie exportat activ din rafinărie.

“Este foarte posibil ca astfel de măsuri să se datoreze fricii conducerii bieloruse de a rămâne fără combustibil în cazul unei greve asupra întreprinderii. Evacuarea efectivă din Mozyr a început după 20 iunie. Persoanele bogate au început să organizeze evacuarea propriilor familii în străinătate sau în nordul Belarusului. În același timp, au asigurat exportul propriilor obiecte de valoare și bijuterii”, transmite postul TV.

Protecția rafinăriei este asigurată în prezent de ofițerii de aplicare a legii. Unde exact combustibilul este exportat nu este raportat.

“Astfel de măsuri în serviciile speciale sunt asociate nu numai cu intrarea probabilă în război a Belarusului, ci și cu faptul că elitele locale înțeleg acest lucru. Toată lumea știe că, în caz de agresiune directă, Ucraina poate abandona instantaneu poziția de a nu lovi ținte militare într-o republică vecină complet neprietenoasă. Și aceasta înseamnă că Forțele Armate ale Ucrainei vor putea lovi la o rafinărie de petrol, depozite de muniții, aerodromuri și alte locuri care vor fi în zona de distrugere a armelor existente”, se spune în raport.

Amenințarea de agresiune din Belarus

la 21 iunie, Ministerul Apărării a raportat că nu au văzut semne de pregătire pentru ofensiva Armatei din Belarus.

Anterior, liderul autoproclamat al Republicii Belarus, Alexander Lukașenko, a izbucnit cu amenințări împotriva Ucrainei. El a promis că va răspunde în cazul traversării “liniei roșii” sau a unei greve asupra rafinăriei Mozyr.

În perioada 22 iunie-1 iulie, “exercițiile de mobilizare” vor dura în regiunea Gomel.

cu o zi înainte a fost raportat că Forțele Armate din Belarus echipează fortificații de-a lungul granițelor cu Ucraina și țările UE.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.