Rusia și-a pierdut crucișătorul “Moscova”/foto ru.wikipedia.org

Conform calculelor efectuate în luna mai, Federația Rusă a cheltuit 900 de milioane de dolari în războiul cu Ucraina în fiecare zi.  Această sumă a inclus apoi plăți către soldați, oferindu-le muniție și rachete, precum și costurile de reparare a echipamentului militar deteriorat.

După cum se spune în complotul proiectului Freeform, în același Mai, adică în acel moment, în timpul celor trei luni de război, Rusia în ansamblu a cheltuit 20 de miliarde de dolari pentru război. Și deja în iulie, suma cheltuielilor zilnice pentru războiul din Ucraina este semnificativ diferită.

Potrivit Forbes, Rusia cheltuiește acum aproximativ 400 de milioane de dolari în ziua războiului împotriva Ucrainei. Cojile și rachetele sunt cele mai scumpe pentru țara agresoare. În Ucraina, invadatorii eliberează aproximativ 20 de rachete pe zi, prețul pentru ei este de aproximativ de la câteva sute de mii de dolari la 10 milioane de dolari.  Nu uitați de sistemele de rachete Iskander la 3 milioane de dolari fiecare, iar Kalibr la 6,5 milioane de dolari. 

În medie, Federația Rusă pierde aviație în valoare de 60 de milioane de dolari pe zi de război. Tancuri și vehicule blindate – cu 40 de milioane. În ceea ce privește echipamentul URSS, este destul de dificil să se calculeze această sumă, dar Federația Rusă are o mulțime de echipamente.

“Nu este dificil de calculat că suma alocată pentru războiul din Ucraina a scăzut cu 500 de milioane de dolari în mai și iulie și, în primul rând, această diferență afectează armata rusă, care este pur și simplu înșelată din cauza reducerilor bugetare pentru război”, se spune în raport.

Jurnaliștii notează că Kremlinul nu plătește plățile promise militarilor ruși răniți în Ucraina. De asemenea, rudele rușilor lichidați în război nu primesc fonduri.

Ce a costat doar să scufunde mândria flotei rusești-crucișătorul “Moscova” și a costat Federației Ruse 750 de milioane de dolari. În general, Ucraina a distrus flota rusă în valoare de peste un miliard de dolari. În plus, Rusia a pierdut deja peste 39 de mii de soldați, ale căror familii trebuie să plătească bani.

“Dar nu uitați că nici suma de 900 de milioane de dolari pentru luna Mai, nici suma de 400 de milioane de dolari pentru luna iulie nu iau în considerare cât de mult Rusia a pierdut financiar din cauza sancțiunilor economice dure impuse împotriva sa după invazia Ucrainei din 24 februarie”, au remarcat jurnaliștii.

anterior a fost raportat că APU în direcția Kherson a distrus postul de comandă și observare al Rosgvardiya, care încerca să efectueze o contraofensivă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.