fiecare proprietar de smartphone poate colecta dovezi împotriva rușilor/foto Unian, Arsen Petrov fiecare proprietar de smartphone poate colecta dovezi împotriva rușilor/foto Unian, Arsen Petrov

Lumea creează o bază de date unificată a crimelor de război comise de ruși în Ucraina.

Acest lucru este raportat de TSN.

După cum sa menționat, baza de date va colecta fotografii și materiale video, precum și conturi ale martorilor oculari, care sunt acum intervievați de avocații europeni. 

Pentru ca făptuitorii să fie pedepsiți și victimele să primească despăgubiri, judecătorii au nevoie de dovezi. Fiecare proprietar de smartphone le poate colecta. 

Citește și:  UE, SUA și Marea Britanie au creat un grup consultativ pentru investigarea crimelor din Federația Rusă UE, SUA și Marea Britanie au creat un grup consultativ pentru investigarea crimelor din Federația Rusă ocupanții ruși violează copii de doi și trei ani-Denisova Ocupanții ruși viol copii în vârstă de doi și trei ani-Denisova

Este raportat că, pentru ca videoclipul să devină probă în Curtea Penală Internațională, trebuie îndeplinite anumite cerințe.

În special, videoclipul jurnalistului Roman Sukhan a fost deja selectat pentru un viitor proces împotriva rușilor. Apoi, pe 1 martie, un obuz rusesc a lovit turnul TV din Kiev. În videoclip: decedatul minte, se poate vedea că este aproape de centrul TV.

Potrivit acestuia, videoclipul arată planuri generale, dar nu puteți filma astfel de obiecte. Cu toate acestea, unghiurile pe care jurnaliștii le evită acum au făcut din cadrele romanului o armă legală.

Este raportat că este necesar să se tragă pentru judecători într-un mod complet diferit decât pentru televiziune sau rețele sociale. “Oamenii nu salvează videoclipuri originale. Le editează, impun anumite semne, există riscul ca astfel de videoclipuri să nu fie acceptate de instanță. Trebuie să păstrați originalul”, a explicat avocatul Anna Vishnyakova.

Cum ar trebui să arate în mod ideal filmarea pentru Curtea Internațională de Justiție: Panoramă de 360 de grade, camera este cât se poate de netedă, trecem peste detalii și ne îndreptăm spre planul general, astfel încât să fie clar unde au loc evenimentele. Puteți trage nu numai în timpul, ci și după bombardament. Este recomandabil să vorbiți în afara ecranului unde vă aflați. Nu trebuie să încărcați niciodată un videoclip în rețea, ci să îl trimiteți direct avocaților.

Reamintim că Uniunea Europeană, Statele Unite și Regatul Unit au creat un grup consultativ privind crimele legate de atrocități (Atrocity Crimes Advisory Group, ACA) pentru a coordona eforturile de a aduce în fața justiției pe cei responsabili de crimele de război în timpul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.