Pavel Kovalchuk/foto Vinnytsia OVA Pavel Kovalchuk/foto Vinnytsia OVA

Medicii se luptă pentru viața colegului lor Pavel Kovalchuk de douăzeci de zile, care a primit arsuri și răni ca urmare a unui atac cu rachete asupra Vinniței de către ocupanții ruși. Rănile au fost prea grave, așa că medicul nu a putut fi salvat. A devenit a 27-a victimă a unei greve Rashiste.

Informațiile despre moarte au fost împărtășite de șeful administrației militare regionale Vinnytsia, Serghei Borzov, într-un canal personal de telegramă.

“Nu a existat niciun doctor Pavel Kovalchuk… Au luptat pentru viața sa timp de 20 de zile după atacul terorist Rashist din Vinnytsia, pe 14 iulie… arsurile și rănile au fost prea grave”, a scris Borzov.

Rusia a lovit centrul Vinnytsia cu rachete: ceea ce se știe despre tragedia

Pe 14 iulie, invadatorii ruși au lovit Vinnița cu rachete de croazieră Kalibr, lansându-le din Marea Neagră. Ulterior, Ministerul de Interne a numit numele comandantului submarinului din care rachetele au lovit centrul orașului.

În urma bombardamentului, 24 de persoane au fost ucise, dintre care 3 copii. 202 de rezidenți au solicitat ajutor medical, dintre care 68 au fost spitalizați, 14 în stare gravă și 4 în stare critică. Ulterior, alte două victime au murit în spitale. Familiile morților și răniților ca urmare a grevei de la Vinnytsia vor primi asistență financiară.

Pe 17 iulie, două persoane rănite au fost duse cu elicoptere la Centrul de arsuri din Lviv. În aceeași zi, micuța Lisa a fost îngropată, pe care Federația Rusă a ucis-o cu rachete. Două zile mai târziu, Natalia Falshtinskaya, un neurolog care a suferit de atac, a murit în spital, trei copii au rămas fără mamă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.