Mi-17/US Army Helicopter Mi-17/US Army helicopter

Unul dintre pachetele de asistență militară pentru Ucraina din Statele Unite include 11 elicoptere Mi-17. Prima dintre aceste mașini sunt deja în Forțele Armate ale Ucrainei și de a ajuta pentru a proteja terenul ucrainean.

Ceea ce este mai important, imediat după transferul mașinilor, piloții ucraineni de elicoptere le pot folosi și nu pot fi instruiți, deoarece, de fapt, Mi-17 este numele de export al cunoscutului Mi–8. Sub acest nume, aceste elicoptere sunt vândute de Rosoboronexport. Și, de fapt, Ucraina a primit mașini fabricate în Federația Rusă.

cum Mi-17 a ajuns în Ucraina

Calea Mi-17 către Ucraina sa dovedit a fi mai mult decât răsucite și începe în 2011, când Statele Unite formează armata Afganistanului după 10 ani de război. Pentru a face acest lucru, ei cumpără Mi-17 pentru ei.

Au existat mai multe motive pentru alegerea acestui elicopter. În primul rând, această mașină este bine cunoscută afganilor încă din perioada sovietică. În al doilea rând, întreținerea Mi-17 este mai ușoară decât mașinile americane, de exemplu, același UH-60, care, apropo, încă a început să transmită. Există, de asemenea, o afirmație că Mi-17 este cel mai bine adaptat climatelor calde și highlands datorită motoarelor TV3-117 de la motorul ucrainean sich.

 Mi-17/US Army Helicopter Mi-17/US Army helicopter

În orice caz, Statele Unite aleg Mi-17 și le cumpără de la Federația Rusă, semnând un contract de aproape un miliard de dolari pentru 63 de elicoptere cu echipamente și servicii suplimentare. Desigur, din 2014, contractul este reziliat, iar Ucraina începe să repare aceste elicoptere, în ciuda tuturor strigătelor Kremlinului.

În 2021, Statele Unite se retrag din Afganistan, ceea ce duce la prăbușirea unei țări seculare a cărei armată nu a putut rezista talibanilor și s-a prăbușit două săptămâni mai târziu. Unii dintre militari au fugit pur și simplu peste granița de Nord. Dar piloții au avut mai multe oportunități și au zburat cine unde. În special, așa au făcut piloții Mi-17, care au transportat aceste elicoptere în țările vecine. Cel puțin se știe în mod fiabil despre transferul unui anumit număr de Mi-17 în Uzbekistan.

 Mi-17/US Army HelicopterMi-17/US Army helicopter

caracteristici ale Mi-17 pentru Ucraina

Adică, Mi-17-urile care sunt transferate în Ucraina sunt ruso-americane-afgane. Dar acest lucru nu afectează în niciun fel capacitățile lor operaționale. Mai mult, unele Mi-17 pentru armata afgană au fost echipate cu echipamente suplimentare destul de utile.

În special, prin contracararea sistemelor portabile de rachete antiaeriene, a sistemelor suplimentare de rezervare și zbor pe timp de noapte. De asemenea, unele Mi-17 afgane au fost echipate cu o rampă mai convenabilă în locul ușilor obișnuite.

 Mi-17/US Army Helicopter Mi-17/US Army helicopter

De asemenea, este foarte important ca aceste mașini să fie mai mult decât familiare piloților și tehnicienilor noștri, există deja o bază materială, tehnică și logistică pentru ei. Adică, APU le poate folosi imediat în scopul propus, ceea ce este foarte important astăzi.

În plus, Mi-17 efectuează nu numai transport, ci și misiuni de incendiu. În special, pot folosi rachete neguidate.

Caracteristicile Mi-17

ajuta proiectul susține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.