autoritățile de ocupație Ruse efectuează genocidul poporului ucrainean/foto REUTERS

Mii de locuitori din Mariupol care au fugit de bombele aeriene rusești mor acum de foame în cartierele ocupate de ruși.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Donetsk Pavel Kirilenko în canalul său Telegram.

“Autoritățile ruse de ocupație duc la îndeplinire genocidul poporului ucrainean! Chiar acum, mii de locuitori din Mariupol care au reușit să scape de bombele aeriene rusești mor de foame în Mangush și Melekino, pe care le-au capturat. Aceasta este o crimă împotriva umanității”, a subliniat Kirilenko.

“Cerem ca administrația ocupației să respecte regulile de război și să ofere civililor apă și hrană, precum și să le ofere posibilitatea de a părăsi zona de luptă!”,- a adăugat el.

“Suntem gata să ne salvăm cetățenii – tot ce avem nevoie este un coridor verde de la inamic! Fac apel la toți liderii mondiali – puneți presiune asupra Kremlinului! Nu lăsați oamenii să moară de foame”, a spus Kirilenko.

După cum a raportat UNIAN, ocupanții duc cu forța locuitorii din Mariupol în Rusia. În special, au scos ilegal oamenii din districtul din stânga Nistrului și s-au ascuns în clădirea clubului sportiv, unde mai mult de o mie de locuitori (majoritatea femei și copii) se ascundeau de bombardamentele constante. Pentru a salva viețile locuitorilor din Mariupol, Forțele Armate ale Ucrainei s-au retras din locurile de adunare în masă a oamenilor, de care partea agresorului a profitat.în același timp, Ucraina a evacuat 6.623 de persoane prin coridoare umanitare astăzi. În special, 4.128 de persoane au părăsit Mariupol pentru Zaporozhye, dintre care 1.172 erau copii.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.