rușii au executat prizonieri de război ucraineni în Colonia Yelenovo/t.me/informnapalm rușii au executat prizonieri de război ucraineni în Colonia Yelenovo/t.me/informnapalm

Ocupanții ruși nu au acordat permisiunea Comitetului Internațional al Crucii Roșii să viziteze locul morții în masă a prizonierilor de război ucraineni din colonia Yelenovo.

Acest lucru este raportat de Reuters cu referire la declarația CICR.

“Familiile ar trebui să primească știri urgente și răspunsuri despre ceea ce s-a întâmplat cu cei dragi. Părțile trebuie să facă tot ce le stă în putință, inclusiv printr-o investigație imparțială, pentru a ajuta la stabilirea faptelor atacului”, se arată în declarație.

pe lângă obținerea accesului, CICR a oferit și asistență în evacuarea răniților și asistență gratuită.

“Până în prezent nu am primit confirmarea oficială care să ne permită accesul pentru a vizita prizonierii de război afectați de atac, iar până în prezent oferta noastră de asistență materială nu a fost acceptată”, a declarat Crucea Roșie.

Citește și:  Bellingcat: Federația Rusă a pregătit morminte pentru soldații ucraineni executați în Yelenovka în avans Bellingcat: Rusia a pregătit morminte pentru soldații ucraineni executați în Yelenovka în avans capcane de căldură împrăștiate: detalii despre bombardarea regiunii Odessa au fost dezvăluite în APU Capcanele de căldură au zburat: detalii despre bombardarea regiunii Odessa au fost dezvăluite în APU  introducerea evacuării obligatorii dintr-o parte din Donbass: Zelensky a subliniat un fapt important introducerea evacuării obligatorii dintr-o parte din Donbass: Zelensky a subliniat un fapt important

Potrivit reprezentanților organizației, grupurile CICR erau deja gata să fie trimise la Elenovka, iar echipele medicale, criminalistice și umanitare erau deja în apropiere.

“Este extrem de important ca CICR să aibă acces imediat la instalația din Elenovka și în alte locuri unde răniții și morții ar putea fi transportați”, se arată în declarație. 

În același timp, organizația a reamintit că “funcțiile CICR nu includ efectuarea de investigații publice despre presupuse crime de război.”

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari din PMC – urile Wagner (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

în legătură cu atacul terorist din Yelenovka, Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a remarcat necesitatea recunoașterii legale clare a Rusiei ca sponsor de Stat al terorismului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.