Arestovich a asigurat că Armata Belarusului nu vrea să lupte împotriva Ucrainei/photo OPU

Consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovich constată că militarii din Belarus nu doresc să participe la războiul împotriva Ucrainei.

În calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, el a spus acest lucru în aerul teledonului.

“Armata belarusă nu dorește să participe la luptele împotriva Ucrainei… Conducerea belarusă își măsoară în mod constant starea morală și psihologică, disponibilitatea de a participa. Potrivit propriilor date, mai mult de 60% din personalul militar are o atitudine extrem de negativă față de o posibilă operațiune împotriva Ucrainei”, a spus Arestovici.

În opinia sa, chiar dacă sunt forțați să participe la războiul împotriva Ucrainei, ei nu vor “demonstra mostre de vitejie militară aici.”

“Fie vor rămâne neutri, fie vor lupta foarte prost, fie vor trece de partea noastră cu totul”, a spus consilierul șefului PO.

După cum a raportat UNIAN, în dimineața zilei de 20 martie, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat o amenințare ridicată a unei ofensive din Belarus în direcția Volyn.

Mai târziu în acea zi, Ministerul Apărării a declarat că există semne de instruire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus înainte de o invazie directă a teritoriului Ucrainei. În același timp, MOU a asigurat că forțele de apărare ale statului nostru sunt gata să lupte înapoi.

mai târziu, un jurnalist al postului de televiziune Belsat, Serghei Pelesa, a dat asigurări că majoritatea Belarusilor sunt împotriva participării Forțelor Armate ale țării la războiul ruso-ucrainean.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.