Belarus poate trimite DRG la Volyn  photo ua.depositphotos.com Belarus poate trimite DRG la Volyn foto ua.depositphotos.com

Grupurile de sabotaj și recunoaștere (DRG) pot fi transferate de pe teritoriul Belarusului la Volyn pentru a întârzia forțele trupelor ucrainene.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul șefului ministrului Afacerilor Interne Viktor Andrusiv într-o telegramă. El a subliniat că există o astfel de amenințare. Prin urmare, toți locuitorii trebuie să fie vigilenți.

În ultimele săptămâni, Ministerul Afacerilor Interne nu a observat activitatea grupurilor de sabotaj și informații. Cu toate acestea, acum există informații despre o astfel de amenințare din partea Belarusului. DRG poate intra pe teritoriul regiunii Volyn.

După cum a menționat Andrusiv, în acest fel inamicul dorește să întârzie o parte din trupele ucrainene, astfel încât acestea să nu fie atrase de zone mai tensionate – în est sau Sud.

Citește și:  Belarus continuă să echipeze amenințător pozițiile la granița cu Ucraina Belarus continuă să echipeze amenințător poziții la granița cu Ucraina prima săptămână a războiului se poate repeta dacă Putin Pune stoarce pe Lukașenko-expert prima săptămână a războiului se poate repeta dacă Putin Pune stoarce pe Lukașenko – expert

“În ultimele săptămâni, nu am observat activitatea grupurilor de sabotaj și recunoaștere. Cu toate acestea, observăm astfel de intenții de pe teritoriul Belarusului. Există o amenințare că aceste grupuri vor fi transferate de acolo pe teritoriul regiunii Volyn”, a spus Andrusiv.

Consilierul ministrului de Interne a explicat că ocupanții pot alege regiunea Volyn, deoarece este mult mai dificil să transferați DRG pe teritoriile eliberate neobservate – există multe puncte de control, Poliția și cetățenii au devenit mai atenți după ocupație.

După cum a raportat UNIAN, pe 5 iunie, comentatorul militar și politic din Belarus, Yagor Lebyadko, și-a exprimat opinia că astăzi o invazie pe scară largă a teritoriului Ucrainei de către Belarus este foarte puțin probabilă. “Tot ceea ce Belarus ar putea trimite teoretic este forțele de operațiuni speciale, unde există două companii de ofițeri special instruiți… Acest lucru este suficient pentru a efectua un fel de recunoaștere sau sabotaj, dar nu mai mult”, a spus el la acea vreme.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.