videoclipul cu Kadyrov în Ucraina ar putea fi distribuit pentru a justifica pierderile în rândul cecenilor/foto REUTERS

Videoclipul despre presupusa prezență a liderului cecen Ramzan Kadyrov în războiul din Ucraina este conceput pentru ceceni pentru a-și justifica pierderile grele.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Vadim Denisenko la un briefing, comentând un videoclip în care Kadyrov susține că se afla în Gostomel lângă Kiev și amenință că ar putea fi deja la Kiev și, între timp, se ascunde într-un buncăr.

Denisenko a menționat că nu are Autoritatea de a comenta dacă Kadyrov se afla sau nu pe teritoriul Ucrainei. În același timp, vorbind despre motivele apariției unui astfel de videoclip, consilierul Ministerului de Interne a spus că în primele zile ale războiului, o parte semnificativă a Gărzii lui Kadyrov a fost învinsă lângă Kiev, în special, unul dintre generalii săi a fost ucis.

Potrivit consilierului, este imposibil să se ascundă pierderea unora dintre unitățile de elită ale acestui gardian din Cecenia, așa că “trebuia să arate că se lupta cu ai săi, trebuia să arate că se presupune că se află în față și planifică unele operațiuni.”

Denisenko a atras atenția asupra faptului că în videoclip există o conversație între Kadyrov și așa-numitul său “gardian”, unde se remarcă faptul că s-au apropiat de orfelinat și nu au existat copii în acest orfelinat.

“Putem presupune cu un grad ridicat de probabilitate că, de fapt, unul dintre obiectivele Kadyroviților, evident, a fost un orfelinat în orașul Vorzel, a fost capturarea copiilor ca ostatici, pentru a șantaja Ucraina și întreaga lume cu povești despre cum fie țin copiii ostatici, fie Doamne ferește, ceva mai rău”, a remarcat consilierul ministrului și a reamintit că, din fericire, copiii au fost evacuați mai devreme.

Vorbind despre așa-numitul “gardian” al lui Kadyrov, Denisenko a spus că mulți chiar și în conversațiile interceptate ale ocupanților ruși spun că “Kadyroviții” joacă rolul așa-numitelor “detașamente”, adică detașamente care stau în spatele soldaților pentru a – i împiedica să fugă de pe câmpul de luptă-când ocupanții încearcă să scape, atunci “Kadyroviții” încep să tragă asupra lor.

După cum sa raportat, Kadyrov a publicat un videoclip în care susține că a fost în gostomel din regiunea Kiev și este acum și mai aproape de Kiev.”

Mai multe mass-media de propagandă rusă au scris că Kadîrov ar putea fi în Ucraina.

Cu toate acestea, aceste informații nu au fost confirmate. Potrivit consilierului șefului biroului președintelui Alexei Arestovici, dacă Kadyrov este într-adevăr lângă Kiev, atunci Forțele Armate ale Ucrainei îl vor distruge cu siguranță.

în același timp, ex-MP Yevgeny Rybchinsky a promis o casă cu un teren lângă Kiev pentru uciderea lui Kadyrov.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.