operațiunea de salvare a luptătorilor din” Azovstal ” continuă/foto UNIAN

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, consideră că planurile deputaților Federației Ruse de a interzice schimbul de apărători ucraineni ai Mariupolului pentru prizonierii de război ruși sunt propagandă internă.  

După cum relatează corespondentul UNIAN, pictorul a spus acest lucru la un briefing de la Kiev.

“În ceea ce privește Duma de Stat, aceasta este o declarație politică destinată propagandei interne și proceselor politice interne din Federația Rusă. Din partea noastră, putem spune că procesul de negociere continuă și operațiunea de salvare în sine este acum în desfășurare”, a spus pictorul.

După cum a raportat UNIAN, Duma de Stat a Federației Ruse pregătește o lege care interzice schimbul de luptători ucraineni din unitatea forțelor speciale Azov, care au fost scoși din Mariupol.

Pe 16 mai, 53 de luptători Azov răniți grav au fost evacuați din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk ocupat. Alte 211 de persoane au fost duse la Olenevka prin coridorul umanitar. Un schimb este planificat pentru a le întoarce acasă.

vicepremierul Irina Vereshchuk a declarat că mai mult de cincizeci de soldați răniți au fost evacuați ieri. Operațiunea de salvare a armatei ucrainene de la uzina Mariupol Azovstal continuă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.