Rezninok a exprimat cât de mult Ucraina pierde militar în fiecare zi /foto Unian, Arsen PetrovRezninok a exprimat cât de mult Ucraina pierde militar zilnic/foto Unian, Arsen Petrov

Ministrul Apărării Alexei Reznikov a declarat că Ucraina pierde până la o sută de luptători în fiecare zi, iar numărul răniților pe zi poate ajunge până la o jumătate de mie.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Ministerului Apărării într-o telegramă. Raportul notează că Kremlinul ” continuă să facă presiuni asupra masei, trage de timp, este agresat de o rezistență puternică și suferă pierderi uriașe.”

Potrivit ministrului, principala realizare de la începutul agresiunii pe scară largă a Federației Ruse este păstrarea sinergiei întregii conduceri politico-militare.

Toți cei care lucrează pentru apărare de dragul victoriei Ucrainei sunt o echipă unită. Și obiectivul nostru comun este să învingem Rusia, oricât de dificilă ar fi aceasta”, a subliniat Reznikov.

cifre similare au fost exprimate mai devreme de către președinte

La 1 iunie, într-un interviu acordat Newsmax, Zelensky a declarat că 60 până la 100 de soldați ucraineni mor în fiecare zi pe front. Aproximativ 500 de persoane sunt rănite în fiecare zi. 

Chiar mai devreme, la mijlocul lunii aprilie, președintele a anunțat presei o cifră despre moartea a 2,5-3 mii de soldați ai Forțelor Armate ucrainene în războiul cu ocupanții. În același timp, aproximativ 10 mii de soldați ucraineni au fost răniți, și că “este greu de spus cât de mulți vor supraviețui.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.