ocupanții încearcă să obțină un punct de sprijin în teritoriile pe care le ocupă temporar/photo by REUTERS

Inamicul are dificultăți cu proviziile, echipamentele de realimentare și logistica au fost distruse în majoritatea locațiilor.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct al Apărării Anna Malyar în emisiunea teletonului Informațional.

Potrivit acesteia, numărul luptelor active și activitatea ofensivă a inamicului au scăzut. În plus, a spus pictorul, logistica a fost distrusă în majoritatea locațiilor inamicului.

Ea a adăugat că există două motive: primul este că inamicul se baza pe un blitzkrieg foarte rapid și nu era pregătit ca războiul să dureze mai mult de 10 zile, iar al doilea este că Forțele Armate ale Ucrainei au distrus chiar și ceea ce inamicul trebuia să-și refacă stocurile.

“Prin urmare, vor să-și reînnoiască personalul și sprijinul material. Ei încearcă să câștige un punct de sprijin în teritoriile pe care le ocupă temporar și încearcă să influențeze populația locală, dar ucrainenii rezistă foarte puternic, nu reușesc”, a subliniat pictorul.

Ea a reamintit că ocupanții din acele regiuni în care au ocupat temporar teritorii răpesc reprezentanți ai autorităților locale pentru a-i convinge să coopereze. Potrivit ei, situația care a fost în 2014, când mulți reprezentanți ai autorităților locale, agențiilor de aplicare a legii și 70% din Forțele Armate din Crimeea au renunțat la inamic, nu se va repeta astăzi.

“Nu există o astfel de imagine acum. Dar totuși, pot exista oameni care au fost “agenți de dormit” în tot acest timp sau așteptau ca inamicul să vină aici și acum se pot dovedi. Vor fi într-o minoritate absolută”, a spus pictorul.

după cum a raportat UNIAN, pierderile totale de luptă ale inamicului de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina s-au ridicat la aproximativ 14 mii de personal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.