Ucraina a fost acuzată de plasarea bazelor militare în spitale și școli/fotografia Ministerului Apărării din UcrainaUcraina a fost acuzată de plasarea bazelor militare în spitale și școli/fotografia Ministerului Apărării din Ucraina

Ministerul Apărării a comentat declarația Organizației Internaționale pentru drepturile omului Amnesty International că Ucraina ar fi plasat baze militare în spitale și școli, încălcând legile războiului și punând în pericol viața oamenilor.

După cum relatează corespondentul UNIAN, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Anna Malyar, a spus acest lucru în timpul unui briefing.

Potrivit pictorului, Ucraina continuă politica de deschidere și o abordare obiectivă a acțiunilor atât ale agresorului, cât și ale armatei noastre, care iau măsuri defensive. În 2014, Ucraina însăși a făcut apel la Curtea Penală Internațională și a permis investigarea crimelor împotriva umanității și a crimelor de război, spre deosebire de Rusia.

“Vreau să vă reamintesc că sistemul ucrainean de aplicare a legii și instanțele au investigat și condamnat acei soldați care au comis infracțiuni în zona de luptă. Avem multe astfel de exemple. Dacă există fapte, suntem gata să investigăm, dar numai în context și nu pe acuzații goale. Dar în timp ce așteptăm inamicul rus pe teren, așa cum ne sfătuiesc unii, rușii ne vor ocupa toate casele”, a subliniat ea.

Citește și:  Războiul din Ucraina: ofițerul a numit două sarcini ale Rusiei pe mare Războiul din Ucraina: ofițerul a numit două sarcini ale Rusiei pe mare munca partizanilor: o mașină cu autoritățile locale a fost trasă în Regiunea Luhansk, sunt răniți Lucrarea partizanilor: o mașină cu “autorități” locale a fost trasă în regiunea Luhansk, au fost răniți contraofensiva APU pe scară largă: expertul militar a estimat probabilitatea unui atac puternic contraofensiva APU pe scară largă: expertul militar a estimat probabilitatea unui atac puternic

Ea a subliniat că armata noastră întărește și apără orașele și satele de invadator. Apărarea aeriană este desfășurată pentru a acoperi cerul peste zonele populate. Autoritățile efectuează în mod regulat evacuarea, dar nu toți locuitorii sunt de acord cu aceasta.

După cum a raportat UNIAN, potrivit consilierului șefului biroului președintelui, Mikhail Podolyak, orice declarații despre încălcările armatei ucrainene sunt în natura unei operațiuni de informare pentru a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și a submina furnizarea de arme de la partenerii occidentali.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.