inamicul poate trage până la 24 de rachete, a avertizat Ministerul Apărării din Ucraina/fotografia Ministerului Apărării al Federației Ruse/FacebookInamicul poate lansa până la 24 de rachete , a avertizat Ministerul Apărării al Ucrainei/foto a Ministerului Apărării al Federației Ruse/Facebook

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexander Motuzyanik, a menționat că există trei transportatori de rachete de croazieră pe mare de tip calibru cu o salvă totală de peste 20 de rachete în Marea Neagră și a numit, de asemenea, principala țintă a Rusiei.

După cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul unui briefing.

Vorbind despre zona operațională a Mării Negre și Azov, Motuzyanik a menționat că navele Flotei ruse a Mării Negre din apele Mării Azov și negre continuă să efectueze recunoașterea și să ofere sprijin de foc unităților lor în direcția Primorsky.

“În prezent, trei transportatori de rachete de croazieră de tip Caliber cu o salvă totală de până la 24 de rachete sunt pregătiți pentru utilizarea armelor de rachete în Marea Neagră”, a spus el.

Vorbitorul a subliniat că obiectivul principal al inamicului rămâne neschimbat pentru moment – o încercare de a înconjura și de a învinge gruparea forțelor unite din estul Ucrainei, stabilind controlul deplin asupra teritoriului Regiunilor Donetsk, Lugansk, Herson.

“Pe lângă menținerea stabilității coridorului terestru cu teritoriul ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea”, a spus Motuzyanik.

Amintiți-vă că trupele rusești au intrat pe teritoriul Ucrainei dimineața devreme, pe 24 februarie. Autoritățile ruse au numit Războiul din țara noastră o “operațiune specială” pentru “deznaționalizarea” populației.

Inamicul a tras mai întâi la instalațiile militare, apoi a atacat civili într-o serie de orașe. În special, inamicul a deschis focul de la artileria navală.în luna mai, Biroul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a raportat că 3.381 de persoane au fost deja ucise în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.