ucrainenii îndemnați să nu creadă în popaganda lui Putin  photo REUTERS

Ucrainenii au fost avertizați că ocupanții duc un război informațional și pentru a nu cădea într — o capcană informațională, ar trebui să respectăm regula principală a securității informațiilor în timpul războiului-să nu credem sursele de informații ale inamicului.

Acest lucru a fost declarat de către ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei Anna Malyar.

“O astfel de sursă de informații poate fi nu numai mass-media sau rețelele sociale, ci și oamenii obișnuiți. Nu căutați pe cei loiali Ucrainei, simpatizanți, înțelegând și condamnând acțiunile autorităților ruse în domeniul informațional al inamicului. Instrumentele actuale ale războiului informațional permit ca astfel de personaje să fie create artificial sau folosite condiționat sincer dincolo de voința lor prin influența profesională asupra lor”, a spus ea.

pictorul recomandă ucraineni:

Nu credeți în protestele de pe canalul central rus, a căror rețea de programare este scrisă în Kremlin.

Nu credeți scuze, stropind cenușă pe cap, lacrimi, mențiuni despre rădăcinile istorice, trecutul comun, locul nașterii în Ucraina și altele asemenea.

nu cred că condamnarea publică a lui Putin de către concetățenii săi. Ar putea fi o ambuscadă.

Nu credeți în opoziția unei țări ostile în timpul războiului. Ar putea fi și o ambuscadă. Și nu ar trebui să-ți iubească țara mai mult decât a lor, chiar și în ciuda regimului dictatorial din patria lor.

“Imaginați-vă că câmpul de informații este minat. Și pentru ca o bombă cu ceas să nu intre în conștiința voastră, mergeți doar pe drumul informațiilor oficiale din surse ucrainene și nu contactați informații de pe teritoriul inamic. Nu suntem doar puternici, ci și deștepți!”,- a rezumat ea.anterior, Ministerul Apărării al Ucrainei a cerut cetățenilor să nu lucreze ca observatori în inamic și să nu posteze imagini de distrugere în rețelele sociale.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.