mobilizarea continuă în Ucraina/foto de REUTERS

Ministerul Apărării a spus de ce mobilizează cetățenii fără experiență în serviciul militar.

Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de ministrul adjunct al Apărării Anna Malyar.

Ea a subliniat că acest război este, evident, unul pierdut pentru Federația Rusă, indiferent de cât durează.

Potrivit pictorului, de aceea acțiunile Federației Ruse sunt iraționale, deoarece ocupanții au mers la război împotriva statului și a armatei, care și-au restrâns efectiv avansul adânc pe teritoriul Ucrainei timp de 8 ani.

“Am fost pregătiți pentru acest război, în măsura în care capacitățile noastre ne-au permis. De aceea, inamicul nu și-a putut atinge instantaneu obiectivele, iar forțele armate au oprit activitatea ofensivă a inamicului”, a spus ea.ministrul adjunct a subliniat că acest lucru nu este doar un război, ci o misiune istorică a Ucrainei – pentru a învinge dușmanul etern.

“Acum suntem la vârful puterii și unității noastre. Prin urmare, există șansa de a pune capăt în cele din urmă ambițiilor imperiale ale Federației Ruse”, a adăugat pictorul.

Ea a reamintit că, potrivit legii, numărul Forțelor Armate ale Ucrainei este de 261 mii, dintre care armata este de 215 mii.

Protejează 1800 de kilometri de front și 42 de milioane de oameni.

“În timp de război, cei mobilizați se adaugă la aceste 215 mii. Amintiți-vă aceste cifre atunci când scrieți postări și comentarii întrebându-vă de ce sunteți mobilizat dacă nu ați ținut niciodată o armă în mâini. Specialitățile contabile militare sunt predate de la 5 la 15 zile. Și astăzi, toți cei mobilizați sunt necesari pentru apărarea statului”, a menționat viceministrul.

Ea a adăugat că acest război va dura o anumită perioadă de timp, deoarece “cu cât obiectivul este mai mare, cu atât va fi nevoie de mai mult efort și timp pentru a-l atinge.”

“Prin urmare, acordați-vă calea către victorie. Nu te mai îngrijora și fii nervos, începe să dormi normal și să faci mișcare ori de câte ori este posibil – pentru că ai nevoie de forță pentru a obține victoria. Și, în sfârșit, faceți o listă cu lucrurile pe care ar trebui să le faceți în primul rând după victorie”, a rezumat pictorul.

mobilizarea în Ucraina: ceea ce este cunoscut

La 15 martie, a început mobilizarea recruților care nu făceau parte din rezerva operațională a primei etape.

Potrivit AFU, aproape 100% dintre rezerviștii care au fost înregistrați au ajuns deja la unitățile lor militare de luptă și îndeplinesc în prezent sarcini de apărare.

alți cetățeni care nu au servit anterior, dar au fost mobilizați, sunt în mod necesar trimiși la centrele de instruire ale Forțelor Armate ale Ucrainei, unde urmează o pregătire adecvată, iar după aceea – la unitățile militare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.