Ministerul Apărării din Belarus neagă faptul că teritoriul lor a fost bombardat de luptători ruși/foto t.me/Pravda_Gerashchenko

Ministerul Apărării din Belarus asigură că nu a existat bombardarea satelor bieloruse în apropierea graniței cu Ucraina de către aeronavele rusești.

Acest lucru a fost raportat de către Agenția de stat BELTA.

“Ministerul Apărării afirmă fără echivoc că informațiile despre greva rachetelor din satul Belarus sunt o prostie absolută”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, Inna Gorbaciova. 

Mai târziu, pe pagina de telegramă a Ministerului Apărării din Belarus a apărut un mesaj în care se preciza că informațiile despre atac sunt “o altă provocare și o încercare de a zgudui societatea belarusă 

“Începând cu ora 6.30, în ciuda declarațiilor oficialilor ucraineni și a mai multor canale TG, nici mijloacele de control și recunoaștere a spațiului aerian, nici unitățile Ministerului Situațiilor de urgență care îndeplinesc sarcini în aceste domenii nu confirmă astfel de informații”, se spune în raport. 

Atac asupra satelor de frontieră din Belarus: ceea ce este cunoscut

La 11 martie, Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a raportat că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina.

“Inamicul a atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina. Avioanele de atac SU, care zboară pe teritoriul Ucrainei din Belarus, au efectuat o bombardare a teritoriului ucrainean, după care au efectuat atacuri aeriene pe teritoriul Republicii Belarus. Zborul a două avioane dintr-un stat vecin a fost înregistrat de polițiștii de frontieră, la locul Departamentului Dubrovitsa, în Regiunea Rivne”, se arată în raport.

SSU a menționat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus reprezintă o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.

Trebuie remarcat faptul că provocarea corespunzătoare a fost efectuată în momentul în care președintele rus Vladimir Putin a avut o întâlnire cu liderul nerecunoscut al Belarusului Alexander Lukashenko. 

Potrivit Centrului pentru comunicații strategice și securitatea informațiilor din Ucraina, în timpul conversației, Putin și Lukașenko au făcut câte un apel. Este posibil ca trupele din Belarus să se pregătească deja să se alăture războiului împotriva Ucrainei.

“Este posibil ca aceștia să fi dat următoarele ordine: Putin – să comită o provocare, bombardând avioanele rusești în zona GKU din partea ucraineană a teritoriului Belarus; Lukașenko să pregătească invazia forțelor armate ale Republicii Belarus în Ucraina. Conform datelor preliminare, trupele Belaruse ar putea fi implicate în invazie încă din 11 martie la ora 21:00”, se arată în raport. 

consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovici a subliniat că, în ciuda faptului că Rusia a tras într-un sat din Belarus pentru a atrage o altă țară în război, este foarte probabil ca trupele în sine să abandoneze ostilitățile active.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.