potrivit lui Kuleba, este în primul rând despre 4 narațiuni/REUTERS photopotrivit lui Kuleba, este în primul rând despre 4 narațiuni/foto de REUTERS

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a vorbit despre narațiunile răspândite de Rusia la Davos, pe care Ucraina va trebui să le confrunte în următoarele săptămâni și luni.

Acest lucru este menționat într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a ministrului, înregistrat de Kuleba pe baza rezultatelor participării și comunicării în cadrul Forumului Davos.

“În următoarele săptămâni și luni, Rusia va fi foarte activă în promovarea acestor narațiuni și contez pe sprijinul dvs., astfel încât împreună în rețelele sociale, comunicând cu prietenii, cunoscuții, străinii, să contracarăm aceste narațiuni. Contez pe sprijinul dvs. în acest sens”, a subliniat ministrul.

Potrivit acestuia, vorbim în primul rând despre 4 narațiuni, dintre care una este că “Ucraina rezistă degeaba Federației Ruse, pentru că Occidentul o va lăsa oricum la mila sorții, așa că Ucraina nu ar trebui să spere la nimic.”

“A doua narațiune pe care Rusia a lansat – o Activ acum este că Ucraina a atras atenția de la rezolvarea altor probleme-există o mulțime de războaie în lume, multă durere, necazuri și Occidentul, în loc să rezolve toate problemele și să trateze toate țările în mod egal, axat pe ajutorarea Ucrainei. Astfel, rușii încearcă să arunce Africa, Orientul Mijlociu, parțial Asia împotriva Ucrainei, împotriva partenerilor noștri și să arate că îi discriminăm cumva”, a spus Kuleba.

El a subliniat că autoritățile ucrainene vor trebui să lucreze foarte serios cu acest argument, deoarece acest subiect “vine”. În același timp, ministrul a adăugat că existența acestei narațiuni este o dovadă a eficacității statului ucrainean, care a reușit să atragă atenția asupra acestui război al Rusiei și să mobilizeze sprijinul Occidentului.

“A treia narațiune a Rusiei este că singura problemă de ce se desfășoară criza alimentară în lume sunt sancțiunile care au fost impuse Rusiei. Adică, ei întorc totul cu susul în jos și spun: eliminați sancțiunile de la noi și imediat vom ridica blocada din porturi… la aceasta spunem că singurul motiv pentru desfășurarea crizei alimentare este agresiunea rusă împotriva Ucrainei, nu sancțiunile. Dar există oameni în lume cărora această narațiune “vine”, a spus Kuleba.

În plus, potrivit ministrului, am simțit foarte clar narațiunea în diferite conversații, care este, de ce Ucraina rezistă atât de disperat, provocând astfel de suferințe de nedescris asupra propriului popor și a țării sale?

“Dacă războiul este atât de greu, dacă totul este atât de greu, atunci trebuie să ne așezăm și să negociem. Este necesar să negociem cu Rusia, indiferent de prețul acestui Acord. Acesta este un comentariu foarte dureros, pentru că nu respectă absolut sacrificiul pe care poporul ucrainean îl face în acest război, luptând pentru libertatea lor”, a continuat Kuleba.

El a subliniat că aceste narațiuni nu sunt fluxul principal al gândirii dominante, dar aceasta este ceea ce Rusia începe să promoveze.reamintim că Kuleba solicită Occidentului să nu ceară Ucrainei să cedeze lui Putin, ci să ajute la câștigarea războiului.

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.