REUTERS

Probabilitatea ca Belarus să atace Ucraina este relativ scăzută.

Acest lucru a fost declarat de către consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Vadim Denisenko pe telethon, comentând cu privire la informațiile pe care trupele pot merge din Belarus în Ucraina în seara asta.

“De acum, Belarusul nu ne-a declarat război, de acum Niciun Belarusian nu a intrat pe teritoriul Ucrainei”, a menționat el.

Potrivit acestuia, ” un sondaj sociologic real a fost realizat în Belarus – doar 3% din populație spune că sunt pregătiți pentru război cu Ucraina. Lukașenko nu poate să nu înțeleagă că acesta va fi începutul sfârșitului domniei sale dacă va începe să vină aici cu armata sa.”Potrivit lui, nu trebuie să uităm că armata din Belarus nu este ” cea mai puternică armată din lume.”

Denisenko observă că în armata belarusă există doar 40 de mii de oameni și 7-8 mii de unități reale de luptă.

Potrivit acestuia, dacă intră în Ucraina, ” mulți dintre ei vor merge în pungi de plastic și, de îndată ce vor apărea pungi de plastic în Belarus, nu există nicio îndoială că prăbușirea regimului Lukashenka se va accelera doar, iar Lukashenka nu poate decât să înțeleagă acest lucru.”

În același timp, Denisenko a subliniat că, în acest caz, probabilitatea unui atac din partea Belarusului este relativ mică. “Și dacă apare, își vor da seama rapid că au făcut-o în zadar”, a adăugat el.

Astăzi, pe 11 martie, Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a raportat că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina.SSU a remarcat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus sunt o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.