getty images

Dictatorul Belarus Alexander Lukashenko nu va îndrăzni să-și introducă armata pe teritoriul Ucrainei, de teama de a pierde puterea.

această opinie a fost exprimată în “țară” de către consilierul ministrului Afacerilor Interne Vadim Denisenko.

El a numit, de asemenea, posibile acuzații ale Ucrainei în atacul asupra Republicii vecine absurde.

“Un sondaj anonim în armata belarusă a arătat, de asemenea, că nu este pregătită pentru război. Dacă Lukașenko începe lupta împotriva Ucrainei, revoltele vor începe în Belarus. Și îi este foarte frică de asta”, spune el.

Potrivit consilierului ministrului, Lukașenko va face totul pentru a nu lansa o operațiune militară împotriva Ucrainei – pentru că va fi “moarte politică” pentru el. 

“Lukașenko nu va merge la război cu Ucraina – îi este prea frică să piardă puterea. După primele bătălii, vor începe revoltele populare, iar Lukashenka înțelege clar acest lucru. Belarusii, după cum se poate observa din sondajele de opinie, sunt categoric împotriva războiului cu Ucraina. Și Lukashenka se teme patologic de puterea sa și nu o va pune în pericol. În plus, armata rusă îl poate” alege ” în orice moment când existăproteste. În plus, Lukashenka nu este încrezător în propria armată. Este posibil ca, dacă începe o operațiune la sol, armata belarusă să poată juca împreună cu cealaltă parte. Deci Lukashenka va încerca să rămână neutră la maxim – deși este dificil să-i numim poziția neutră. Cu excepția neutralității pro-ruse. Pe scurt, nu va arunca armata belarusă în Ucraina”, este convins.

Astăzi, pe 11 martie, Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a raportat că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina.

SSU a menționat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus reprezintă o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.analiștii avertizează că atacul armatei Belaruse asupra Ucrainei ar putea începe după 21 de ore pe 11 martie.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.