Rusia suferă pierderi grele în luptele pentru Severodonetsk/foto facebook.com/GeneralStaff.ua Rusia suferă pierderi grele în luptele pentru Severodonetsk/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Instalațiile de artilerie, pe care Polonia le-a transferat în Ucraina, ajută unitățile Forțelor de apărare să dețină Severodonetsk.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne Rostislav Smirnov a spus acest lucru în emisiunea teletonului Informațional.

“Livrările anunțate de arme grele pot schimba incredibil situația din față în favoarea Ucrainei. Punctul de cotitură strategic al războiului va veni atunci când vom putea depăși inamicul tocmai prin paritate în armele grele.

De exemplu, instalațiile pe care Polonia ni le-a predat au schimbat foarte mult situația din Severodonetsk, au stabilizat-o. Dacă nu erau ei, probabil că ar fi trebuit să părăsim orașul. Acest lucru a schimbat radical situația, după cum reiese din interceptările conversațiilor ocupanților”, a spus el.

Citește și:  inteligența ucraineană a primit documentația tehnică detaliată a podului Crimeei Informații ucrainean a primit documentația tehnică detaliată a podului Crimeea SUA promite să ajute forțele armate cu arme pentru a elibera estul și sudul țării de trupele rusești SUA promite să ajute forțele armate cu arme pentru a elibera estul și sudul țării de trupele rusești Marea Britanie va oferi Ucrainei mai mult de 20 de arme autopropulsate M109-ministru Marea Britanie va transfera mai mult de 20 de tunuri autopropulsate M109 în Ucraina-ministru

După cum a raportat UNIAN, Polonia sprijină Ucraina în orice mod posibil în combaterea agresiunii Rusiei. Astfel, Varșovia a transferat o cantitate semnificativă de echipament militar și arme, inclusiv peste 200 de tancuri T-72, câteva zeci de vehicule de luptă pentru infanterie, precum și obuziere autopropulsate 2S1 “Gvozdika” și lansatoare multiple de rachete “Grad”, sisteme portabile de Rachete Antiaeriene Piorun și o cantitate mare de muniție.

La 1 iunie, guvernele Ucrainei și Poloniei au semnat un memorandum privind înființarea unei comisii, care, printre altele, va lua în considerare posibilitatea creării unei societăți mixte pentru fabricarea de arme și echipamente militare.

De asemenea, conform rezultatelor celei de-a treia întâlniri în formatul Ramstein, a devenit cunoscut faptul că Polonia va transfera instalații de artilerie în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.