REUTERS

Consilierul ministrului Afacerilor Interne Vadim Denisenko nu a exclus pregătirea unui “scenariu sirian” de către ruși.

el a declarat Acest lucru în aerul teledonului Ua.

În acest context, Denisenko a atras atenția asupra răspândirii de către ruși a falsurilor cu privire la presupusa pregătire a unui “atac chimic” de către Ucraina, care, potrivit lui Zelensky, poate indica pregătirea unui astfel de atac chiar de către țara agresoare.

“În ultimele trei săptămâni, rușii au făcut în mod activ umplutura despre “laboratoarele biochimice” pe teritoriul Ucrainei. Din păcate, nu putem exclude faptul că rușii pregătesc un “scenariu sirian”. Există două aspecte aici. Primul este armata, iar serviciile relevante ale Ucrainei sunt acum angajate în acest sens pentru a înțelege ce ne putem opune, cumvom contrasta. Cred că structurile relevante vor publica cu siguranță tot ceea ce populația trebuie să știe. Pe de altă parte, aceasta este o lovitură uriașă de informații pe care trebuie să o livrăm din întreaga lume. Adică, rușii ar trebui să înțeleagă că un atac chimic îi va costa mult mai mult decât o invazie”, a spus Denisenko.

După cum a scris UNIAN, Federația Rusă răspândește dezinformarea cu privire la armele de distrugere în masă din Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a numit declarațiile Federației Ruse privind crearea de arme biologice în Ucraina dezinformare și provocare.

“Obsesia maniacală cu care oficialii ruși fantezează despre arme biologice sau chimice inexistente, pericolul din Ucraina, este profund tulburătoare și poate indica de fapt că Rusia pregătește o altă operațiune teribilă sub un steag fals. Acest tweet este pentru înregistrare”, a remarcat Kuleba.

Falșii ruși au fost, de asemenea, negați de președintele ucrainean Vladimir Zelensky în următoarea sa adresă: “suntem oameni adecvați. Sunt președintele unei țări adecvate, un popor adecvat. Și tatăl a doi copii. Și nimeni nu dezvoltă arme chimice sau alte arme de distrugere în masă pe pământul meu. Și toată lumea știe asta. Știi asta. Și dacă faceți așa ceva împotriva noastră, veți primi cel mai dur răspuns la sancțiuni.”în plus, ocupanții continuă să atace instalațiile nucleare ale Ucrainei. Teroriștii au reușit deja să captureze centrala nucleară de la Cernobîl și centrala nucleară Zaporozhye. În noaptea de 11 martie, invadatorii au tras la o instalație de Cercetare Nucleară din Kharkiv.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.