foto: UNIAN

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu este împotriva discuțiilor directe cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky. 

Cavusoglu i-a spus acest lucru președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, vorbind joi la o conferință de presă la Antalya, după o întâlnire trilaterală a miniștrilor de Externe ai Ucrainei, Rusiei și Turciei, relatează CNN.

“Ei spun că Zelensky este pregătit pentru o astfel de întâlnire, iar Putin, în principiu, nu este împotriva ei. Putin l-a informat și pe președintele Erdogan despre această idee”, a declarat Cavusoglu într-o conferință de presă.

Cavusoglu a mai spus că întâlnirea față în față dintre ministrul ucrainean de Externe Dmitry Kuleba și omologul său rus Serghei Lavrov, organizată și desfășurată joi în Turcia și nu a dus la progrese, a fost cel puțin începutul. 

“Nimeni nu ar trebui să se aștepte la miracole de la o întâlnire, dar o întâlnire la nivel ministerial este un început important”, a declarat ministrul turc de Externe.

Anterior, președintele ucrainean Vladimir Zelensky a confirmat că se consideră inamicul nr.1 Pentru Putin.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.