Chiar și atunci când în aceste luni am văzut sute de dovezi ale brutalității inumane a armatei ruse și am simțit nivelul exorbitant al minciunilor rușilor, chiar și atunci când se pare că fundul a fost deja rupt, există momente care se scufundă sub acest fund. Aceasta este exact povestea – cu “curățarea molozului” pe teritoriul Teatrului Dramatic din Mariupol.

“continuând bombardarea Mariupolului, rușii nu au permis salvatorilor să demonteze dărâmăturile Teatrului Dramatic”

În primul rând, cinismul situației este că propaganda rusă în primele zile a fost foarte confuz “în mărturia.” În ajunul atacului aerian, resursele rusești s – au luptat între ele pentru a raporta că Azov și-a organizat “baza” în Teatrul Dramatic (ca înainte-în maternitatea bombardată de ruși). Prin urmare, imediat după bombardament, în seara zilei de 16 martie,” news ” a apărut pe rețea cu titlurile: “Teatrul Dramatic Mariupol a fost aruncat în aersediul naziștilor”Azov””. Dar, de îndată ce Ucraina a raportat că nu există militari ucraineni în teatru, ci doar sute de locuitori pașnici din Mariupol – bătrâni, femei și copii care se ascundeau într-un adăpost pentru bombe, versiunea rușilor s-a schimbat. Ministerul Apărării al Federației Ruse s-a grăbit să declare că nu a fost planificat Niciun bombardament în această zi la Mariupol. Ei spun că sediul teatrului, retrăgându-se, a fost aruncat în aer de “Azoviții” înșiși.

Ea reflectă foarte mult povestea distrugerii zborului MH-17 în 2014 de către sistemul rus de apărare aeriană Buk. Mai ales când considerați că în martie, avioanele rusești au zburat zeci de zboruri către Mariupol, fiecare dintre acestea încheindu-se cu aruncarea de bombe puternice asupra orașului. Mai mult, mai târziu a apărut un videoclip în rețea, filmat de locuitorii locali imediat după bombardament. Și când ei înșiși au trebuit să cadă la pământ și să se strecoare în pământ lângă Teatrul Nou distrus, puteți auzi un avion care zboară peste ei în acel moment.

“ruși buni”, apărarea poziției “nu totul este atât de clar”, rupe partea de jos ”

În al doilea rând, rușii sunt și mai cinici că, continuând bombardarea lui Mariupol, nu au permis salvatorilor să demonteze molozul Teatrului Dramatic. Motivul este simplu – pentru a ascunde numărul real de victime. La o lună după bombardament, la sfârșitul lunii aprilie, au apărut informații că ocupanții “curățau” molozul de cadavrele morților, care au fost duși la “depozitul” din zona industrială de lângă autostrada Nikolskoye și apoi îngropați într-un imens mormânt comun din satul Mangush.

În al treilea rând, groaza reală este cauzată de continuarea întregii povestiri. La începutul lunii mai, la aproape două luni de la bombardarea și distrugerea Teatrului Dramatic, ocupanții ruși au început să “curețe molozul.” Și este foarte revelator să facem acest lucru-cu implicarea presei ruse. Pentru ce?

În principal, pentru a permite Comitetului de Investigații al Federației Ruse să declare încă o dată:” anchetatorii militari … au inspectat clădirea Teatrului Dramatic distrus din Mariupol “și, desigur, au găsit dovezi ale prezenței” Azov ” și a altor membri Bandera acolo.

“Nu există nicio speranță că acești oameni își vor găsi conștiința sub dărâmăturile unui teatru dramatic distrus de o bombă aeriană rusă în Mariupol ucrainean”

Dar, de asemenea, pentru ca” dragi jurnaliști”, în acest caz, redactorul șef al revistei” Reporter rus ” Vitaly Leibin, să anunțe întregii lumi ce are nevoie Kremlinul. În special, că salvatorii “nu au auzit avionul”, IAR o femeie, “fără sugestii și sfaturi”, a raportat despre” așezarea “(mineritul) clădirii de către Forțele Armate ale Forțelor Armate și, în general,”locuitorii locali au o ranchiună împotriva forțelor armate și Azov.” Sau, referindu – se lainformații de la” angajații EMERCOM din regiunile Rusiei”, pentru a anunța că unele dintre cadavre ar putea să nu fie găsite, nu pentru că în urmă cu o lună ocupanții ruși i-au” îngropat “în Mangush, ci pentru că ar putea fi mult mai puțini oameni sub dărâmături decât pretindea Ucraina sau multe cadavre”s-ar putea transforma pur și simplu în cenușă”. Sau explicați ” mirosul puternic putred “prin faptul că”acesta este mirosul mâncării abandonate, era pește sub dărâmături.”

Așadar, toate aceste “încercări de a sorta lucrurile la fața locului” vorbesc doar despre un singur lucru: “rușii buni”, apărând poziția “nu totul este atât de lipsit de ambiguitate”, străpung fundul. Și nu există nicio speranță că acești oameni își vor găsi conștiința sub dărâmăturile Teatrului Dramatic distrus de o bombă aeriană rusă în Mariupolul ucrainean.

Tatiana Urbanskaya

ajuta proiectul susține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *