în Ucraina 2022/foto ua.depositphotos.com

Pe 24 februarie, Forțele militare ruse au invadat Ucraina. A doua zi, Vladimir Zelensky a declarat legea marțială și mobilizarea generală în țară, iar pe 15 martie a fost anunțată lansarea celui de-al doilea val de mobilizare. Mulți ucraineni nu își pot da seama dacă toți bărbații vor fi chemați în timpul celui de-al doilea val și cine trebuie înregistrat. 

Ce este mobilizarea generală și cine nu poate fi numit

Mobilizarea generală este reaprovizionarea Forțelor Armate ale Ucrainei cu noi militari în întreaga țară. Mobilizarea generală se efectuează în termen de 90 de zile de la anunțarea sa în stat. Într-un astfel de moment, toți cetățenii (mai ales bărbații) care pot îndeplini datoria militară sunt supuși mobilizării. 

Toți cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani trebuie să se prezinte la apelul Biroului de înrolare militară și să se înregistreze. Dar nu toată lumea va fi chemată, ci doar numărul de soldați necesari pentru AFU.

următoarele categorii de cetățeni nu sunt supuse mobilizării:

Mobilizarea generală 2022: vârsta recruților

Persoanele recrutate cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani sunt supuse mobilizării generale. Cu toate acestea, în primul rând, vor fi chemați oameni cu experiență în afacerile militare. 

Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani vor fi mai întâi recrutați în armată. Bărbații între 27 și 45 de ani vor ajunge la sediu, iar peste 45 de ani vor lucra cu documente. 

care sunt valurile de mobilizare

Legea Radei Supreme” cu privire la mobilizare ” definește patru valuri de mobilizare.

  1. primul val – a fost chemată rezerva operațională-foști militari care au avut experiență de luptă sau au servit sub contract.
  2. al doilea val (se desfășoară acum) – personalul militar care a fost recrutat sau servit sub contract din 2014 este chemat.
  3. al treilea val – ofițerii de rezervă vor fi chemați – recruți care au absolvit departamentele militare ale universităților.
  4. al patrulea val – toți locuitorii țării care nu au restricții de vârstă și sănătate.

militarii vor fi trimiși pe prima linie

Rezerviștii care au servit deja în armată înainte vor fi trimiși imediat la unitățile militare fără pregătire. Cetățenii Ucrainei care nu au finalizat serviciul militar vor fi mobilizați mai întâi pentru instruire în centrele AFU. Formarea, în funcție de specialitate, va dura 7-20 de zile.

Dacă ați fost trimis la prima linie fără pregătire, puteți raporta acest lucru la liniile telefonice 0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99.

Citește și:  probabilitatea de a asalta Kievul de către trupele rusești rămâne-Ministerul Apărării Probabilitatea de asalt Kiev de către trupele rusești rămâne-Ministerul Apărării  Podolyak a răspuns Când va fi pregătită întâlnirea dintre Zelensky și Putin Podolyak a răspuns Când vor pregăti o întâlnire între Zelensky și Putin poziția Federației Ruse în negocierile cu Ucraina sa înmuiat dramatic-Podolyak Poziția Federației Ruse în negocierile cu Ucraina sa înmuiat dramatic-Podolyak

vor fi mobilizate femeile

Până în prezent, nicio femeie nu a fost recrutată în serviciul militar fără consimțământ. Femeile pot fi chemate dacă sunt înregistrate militar și dacă există o lipsă de anumite specialități în Forțele Armate. Până în prezent, nu există o astfel de nevoie.

înregistrare militară pentru persoanele strămutate

Toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar atunci când se mută din orașul natal în locul de reședință efectivă. După aceasta, pot fi mobilizați și ulterior trimiși la centre de instruire sau unități militare.

va exista serviciul militar urgent pentru perioada de mobilizare

Serviciul militar Urgent pentru perioada de mobilizare generală nu va fi efectuat . Recruții servesc în prezent în unitățile de sprijin și în unitățile din spate.

ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.