Podolyak a subliniat că Ucraina nu a fost niciodată un stat militar/foto Unian, Nemesh Janos

Ucraina cere o versiune specială a neutralității cu garanții de securitate verificate Legal și non-protocol.

Acest lucru a fost declarat de către un membru al delegației ucrainene în negocierile cu Rusia, consilier al șefului Po Mihail Podolyak. 

“Desigur, înțelegem încercarea partenerilor noștri de a rămâne un partid de inițiativă în procesul de negociere. Prin urmare, cuvintele despre modelele suedeze sau austriece de neutralitate. Dar Ucraina se află acum într-o stare de război direct cu Federația Rusă. Prin urmare, modelul poate fi doar “ucrainean” și doar despre “garanții de securitate”verificate Legal. Și nu există alte modele sau opțiuni”, a spus Podolyak. 

potrivit lui, în primul rând Ucraina are nevoie de garanții absolute de securitate.

“Eficient, nu protocol sau Budapesta. Și aceasta înseamnă că semnatarii garanțiilor nu stau deoparte în cazul unui atac asupra Ucrainei așa cum sunt astăzi. Dar ei participă activ din partea Ucrainei la conflict și ne oferă Oficial aprovizionarea imediată cu cantitatea necesară de arme. Și în al doilea rând, Ucraina nu mai vrea să depindă de procedurile birocratice care permit sau nu permit închiderea cerului de la aceleași rachete de croazieră. Avem nevoie de garanții directe și stricte că cerul va fi cu siguranță închis”, a adăugat Podolyak. 

El a menționat că Ucraina nu a fost niciodată un stat militar care ar ataca sau intenționează să atace vecinii săi.

“Spre deosebire de acești vecini. De aceea, astăzi Ucraina dorește să aibă un grup foarte puternic de aliați cu garanții de securitate clar definite”, a rezumat consilierul șefului PO. 

După cum sa raportat, reprezentantul Federației Ruse la discuțiile cu Ucraina, Vladimir Medinsky, a declarat că părțile au subliniat un compromis în unele puncte.potrivit lui, Ucraina oferă versiunea austriacă, suedeză a unui stat demilitarizat neutru, dar în același timp un stat cu propria armată și forțe navale.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.