Ucraina face un pariu mare pe MLRS HIMARS/Photo General Staff Ucraina face un pariu mare pe MLRS HIMARS/Photo General Staff

HIMARS mai multe sisteme de rachete de lansare a ajuta în mod semnificativ Ucraina pentru a distruge ocupanții ruși.

Acest lucru a fost declarat de șeful Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei Kirill Budanov, scrie Washington Post.

Potrivit acestuia, cel mai lung sistem cu rază lungă de acțiune în prezent în serviciu cu Ucraina este Tochka-U sovietic, cu o rază maximă de aproximativ 120 km, dar “au mai rămas foarte puțini.”

Cu toate acestea, acestea au fost înlocuite de HIMARS MLRS, pe care Ucraina face un pariu mare.

“Dacă vom obține muniție cu rază lungă de acțiune, o vom folosi. Și rușii știu că, în orice caz, au terminat cu aceste arme”, a spus Budanov.

el a menționat, de asemenea, că “nu am pierdut niciun HIMARS, în ciuda a ceea ce au susținut rușii.”

Citește și:  eliberarea Kherson: a venit punctul de cotitură, rușii pregătesc noi ținte pentru HIMARS-Khlan (video) Eliberarea lui Kherson: a venit punctul de cotitură, rușii “pregătesc” noi ținte pentru HIMARS-Khlan (video) HIMARS poate accelera sfârșitul războiului, dar există condiții-Podolyak HIMARS poate accelera sfârșitul războiului, dar există condiții-Podolyak  expertul a prezis când APU va primi 50 de sisteme Jet HIMARS Expertul a prezis când APU va primi 50 de sisteme HIMARS jet  Pentagonul a reacționat la declarațiile Federației Ruse Despre HIMARII distruși Pentagonul a reacționat la declarațiile Federației Ruse Despre HIMARS” distrus ”

După cum a raportat UNIAN, pe 23 iulie, Ermak a spus că Ucraina are nevoie de cel puțin 50 de lansatoare de rachete multiple eficiente cât mai curând posibil – cum ar fi HIMARS American.

Anterior, ministrul Apărării Alexei Reznikov a menționat că pentru un contraatac eficient și un punct de cotitură în război, AFU are nevoie de cel puțin 100 de sisteme de artilerie cu rachete HIMARS și M270.

Statele Unite au livrat deja 12 sisteme HIMARS în Ucraina și săptămâna aceasta și-au anunțat intenția de a transfera încă 4 astfel de sisteme. Anterior, sa raportat că, în general, Statele Unite și aliații s-au angajat să transfere mai mult de 20 de astfel de sisteme către APU.

Cu toate acestea, Statele Unite nu vor oferi Ucrainei rachete ATACMS cu o rază de acțiune de 300 km pentru HIMARS MLRS. Poziția lui Biden este că ” deși obiectivul cheie al Statelor Unite este de a face tot ce este necesar pentru a sprijini și proteja Ucraina, un alt obiectiv important este de a preveni circumstanțele în care ne-am îndrepta spre un al Treilea Război Mondial.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.