aliații NATO oferă multe tipuri diferite de echipamente/foto de REUTERS

Secretarul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, spune că Alianța intensifică furnizarea de sisteme moderne de apărare aeriană Ucrainei. 

După cum relatează corespondentul UNIAN, Stoltenberg a spus acest lucru la un briefing de la Bruxelles în ajunul unei reuniuni de urgență a miniștrilor apărării din statele membre ale Alianței.

În special, el a fost întrebat de ce NATO și Statele Unite insistă că avioanele de luptă nu vor fi utile pentru Ucraina atunci când ucrainenii își exprimă o opinie diferită.

“Aliații NATO furnizează multe tipuri diferite de echipamente, inclusiv sisteme moderne de apărare aeriană, care au ajutat ucrainenii să doboare avioane rusești și rachete rusești, iar aliații continuă să ofere sprijin atunci când vine vorba și de diferite tipuri de sisteme de apărare aeriană”, a spus Stoltenberg. 

“Dar nu voi intra în detaliile fiecărui tip de aprovizionare, fiecărui tip de sprijin, exact cum și unde, deoarece cred că va complica doar furnizarea acestui tip de sprijin. Țările membre NATO sporesc furnizarea de sisteme moderne de apărare aeriană”, a subliniat Stoltenberg.

reamintim că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu va lupta cu Rusia în Ucraina, pentru că va fi al Treilea Război Mondial. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.