foto: Maxar Technologies

Au apărut primele imagini din satelit ale pagubelor de pe insula Ucraineană Zmeiny din Marea Neagră ca urmare a grevelor militare rusești. Fotografia arată, de asemenea, o navă de război rusă ancorată în largul insulei.

Imaginea făcută duminică de Maxar Technologies este prima imagine clară a insulei de când a fost bombardată la începutul invaziei Ruse în Ucraina, relatează CNN.

Nava, care se află în marea liberă, Maxar a identificat ca o navă de aterizare a clasei Ropucha. 

Lupta pentru Insula Sarpelui

La 24 februarie, autoritățile au raportat că trupele rusești au capturat insula Ucraineană Zmeiny din Marea Neagră, în urma căreia, după cum s-a raportat, 13 polițiști de frontieră au fost uciși. Două nave de război rusești, crucișătorul Moskva și corveta de patrulare Vasily Bykov, s-au apropiat de insulă și au oferit luptătorilor detașamentului de frontieră Izmail care erau staționați pe insulă să se predea. Au refuzat.

Potrivit înregistrării dialogului radio dintre ei, polițiștii de frontieră ucraineni au primit un mesaj: “sunt o navă de război rusă. Propun să depunem armele și să ne predăm pentru a evita vărsarea de sânge și pierderile nejustificate. În caz contrar, veți fi bombardați și atacați. Cum înțelegi, recepție?”. La care au primit răspunsul care a mers la oameni: “navă rusă, du-te dracu’ te.”

Mai târziu s-a raportat că apărătorii șarpelui ar putea fi în viață în timp ce sunt ținuți captivi de ocupanții ruși.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.