barca de patrulare a proiectului Raptor/Ministerul Apărării al Federației Ruse barca de patrulare a proiectului Raptor/Ministerul Apărării al Federației Ruse

Distruse în zorii zilei de 2 Mai de lovituri de înaltă precizie Bayraktar TB2, bărcile de patrulare ale proiectului 03160 Raptor sunt cele mai noi bărci ale Marinei ruse din apropierea Mării Negre.

Mai important, ar putea exista forțe speciale asupra lor – specialiști valoroși de înaltă specialitate, a căror eliminare poate fi mai valoroasă chiar și decât costul fierului.

nave de patrulare ale proiectului 03160 “Raptor”

“Raptors “a apărut în Federația rusă, ca multe alte evoluții, datorită banilor” petrolieri”. Și dacă aruncați o privire bună la orice “noutate” a complexului rus de apărare, atunci se dovedește rapid că aceasta este moștenirea sovietică sau tehnologia Occidentală.

În cazul Raptorului, exteriorul este o copie ușor mărită a CombatBoat 90 de la compania suedeză Dockstavarvet. Se știe că Federația Rusă a achiziționat de la această companie din 2004 până în 2012 11 astfel de bărci fără arme și rezerve. Și deja în 2014,” în mod neașteptat “un anumit birou de proiectare” Pella ” din Sankt Petersburg câștigă licitația și un an mai târziu lansează Raptorul.

 barca de patrulare Raptor/Ministerul Apărării al Federației RuseBarca de patrulare “Raptor”/Ministerul Apărării al Federației Ruse

Interesant este că CombatBoat 90 este, de asemenea, cât mai asemănător cu o altă barcă de patrulare Rashisky – proiectul 02510 “BK-16”, a cărui producție este desfășurată la divizia de construcții navale a concernului Kalashnikov. Dar dockstavarvet danez refuză să vândă licența, deși nu se știe despre niciun proces împotriva ambilor “dezvoltatori” din Federația Rusă.

Dacă te uiți în interiorul Raptorului “rus”, atunci nu va fi atât de mult rus acolo. În special, întreaga parte a motorului este produse occidentale: motoare diesel Caterpillar și tunuri de apă Rolls-Royce. Echipamentul de navigație și radar este Italian de la Furuno Navionics.

Acestea oferă atât o rază de acțiune de 300 de mile, cât și o viteză maximă de până la 48 de noduri din această barcă de 17 metri, care poate transporta până la 20 de luptători. Și, de asemenea, îi permite să efectueze misiuni de patrulare și speciale.

 barca de patrulare Raptor/Ministerul Apărării al Federației Ruse barca de patrulare Raptor/Ministerul Apărării al Federației Ruse

Desigur, prețul pentru astfel de “raptori” s-a dovedit a fi departe de a fi minimalist, aproximativ 2,1 milioane de dolari, ceea ce este cunoscut din materialele litigiului dintre producător și Ministerul Apărării al Federației Ruse.

În total, în Federația rusă erau șase bărci Raptor și șase bărci BK-16 pe Marea Neagră. Numărul total al acestor bărci este de 17 și, respectiv, 13.

scopul Raptorului

“Raptor” nu este o barcă maritimă cu drepturi depline, sarcina sa este de a lucra în zona de coastă și estuarele râurilor. Iar funcțiile reale sunt reduse la patrulare, protejarea bazelor și asaltul amfibiu, în primul rând – comandouri. Și în condiții de luptă, tocmai astfel de bărci de mare viteză sunt angajate în aruncarea detașamentelor de sabotori marini în spate.

 barca de patrulare Raptor/Ministerul Apărării al Federației Ruse barca de patrulare Raptor/Ministerul Apărării al Federației Ruse

Și, cel mai probabil, acesta este exact ceea ce încercau să facă Rashiștii, deoarece comanda operațională “Sud” în mesajul său a remarcat că bărcile încercau să folosească întunericul pentru a “cerceta situația din zona gurii Dunării”, care este la doar aproximativ 36 de insula Snake, dar “simțind pericolul, s-au retras.”

Îndepărtându-se de țărm, ambii rapitori au fost distruși pe insula capturată. Și există o mare probabilitate să existe forțe speciale asupra lor.

 barca de patrulare Raptor/Ministerul Apărării al Federației RuseBarca de patrulare “Raptor”/Ministerul Apărării al Federației Ruse

caracteristicile bărcii “Raptor”

ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *