Discuțiile de pace cu Federația Rusă pot dura câteva săptămâni.

Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului președintelui, Mikhail Podolyak, într-un interviu acordat Bloomberg.

“Discuțiile de pace cu Rusia ar putea continua cel puțin câteva săptămâni, deși există semne că poziția Moscovei a devenit “mai adecvată”, a spus Podolyak.Potrivit acestuia, printre problemele luate în considerare se numără încetarea focului, retragerea trupelor rusești și garanțiile de securitate.

Podolyak mai spune că Rusia poartă război conform “scenariului Afgan”. Potrivit acestuia, tactica rusă este ” încercuirea orașelor mari și bombardarea cu rachete de croazieră și bombe aeriene.” 

Anterior, sa raportat că poziția Federației Ruse în negocierile cu Ucraina sa înmuiat, dar Ucraina este hotărâtă să lupte până la sfârșitul puterii sale. în același timp, Președintele Volodymyr Zelensky a dat asigurări că prioritățile sale în negocieri au fost absolut clare – sfârșitul războiului, garanțiile de securitate, suveranitatea, restabilirea integrității teritoriale, garanțiile reale pentru Ucraina și protecția reală a Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.