înainte de invazia Federației Ruse, Statele Unite au refuzat să acționeze ca intermediar pentru transferul MiG-29-urilor poloneze în Ucraina/getty imagesÎnainte de invazia Federației Ruse, Statele Unite au refuzat să acționeze ca intermediar pentru transferul MiG-29-urilor poloneze în Ucraina/getty images

Informațiile Media despre transferul pieselor de schimb pentru luptătorii MiG-29 de către Polonia către Ucraina nu au fost încă confirmate.

Acest lucru a fost declarat de ambasadorul Andrey Deshchitsa într-un interviu acordat BBC.

“Problema transferului de aeronave de luptă, inclusiv, Este pe ordinea de zi și o rezolvăm încet. La început era greu de crezut că Polonia ar putea transfera tancuri. Dar s – a întâmplat-mai întâi un lot mic, apoi unul mare, apoi unul și mai mare, apoi câteva sute de tancuri au părăsit Polonia spre Ucraina”, a spus diplomatul.

Citește și:  105mm obuzier L118: ce este această armă și care sunt capacitățile și caracteristicile sale 105 mm obuzier L118: ce fel de armă este și care sunt capacitățile și caracteristicile sale Bătălia pentru Donbass este probabil să fie ultima ofensivă majoră a Federației Ruse în Ucraina-NYT Bătălia pentru Donbass este probabil să fie ultima ofensivă majoră a Federației Ruse în Ucraina-NYT  rușii au lovit mall-ul și 60 de case din Zaporozhye: rapoarte RF despre atacul asupra Motorsich rușii au lovit mall-ul și 60 de case din Zaporozhye: rapoarte RF despre atacul asupra “Motorsich”

El a explicat că negocierile durează atât de mult, deoarece multe părți sunt implicate în posibilul transfer.

“Nu numai Ucraina și Polonia sunt implicate în aceste negocieri, ci și Statele Unite și întreaga NATO. Și se pare că această decizie nu este atât de ușor de făcut în cadrul NATO. Ar trebui consolidată, consensuală. Și nu este atât de ușor să găsim un consens între toate țările NATO. Dar trebuie să lucrăm la asta”, a adăugat Deshchitsa. 

Anterior, Pentagonul, răspunzând la o întrebare de presă de ce discuțiile publice despre transferul avioanelor de luptă în Ucraina s-au oprit, a declarat că acum Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de alte arme. 

“Acum, din cauza a ceea ce se întâmplă în Donbass, cred că unul dintre motivele pentru care nu auziți prea multe despre asta este că Donbass este o bătălie de artilerie cu foc de rază lungă. Deci, unul dintre lucrurile despre care am vorbit cu aliații și partenerii este sistemele lor de artilerie, dintre care unele sunt mai familiare ucrainenilor, dintre care unele nu sunt la fel de familiare ca propriul nostru M-777. Dar încă discutăm astfel de oportunități cu aliații și partenerii”, a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Ministerului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.